بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

سند اوقافی در واقع نوعی اجاره نامه بلند مدت است و سند مالکیت شش دانگ بحساب نمی آید، آیا راهی وجود دارد تا این سند به نام شخص تبعه خارجی صادر شود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۱ پاسخ ثبت شده

با سلام و خسته نباشید.
ما یک خانواده با تابعیت خارجی هستیم که در حال حاضر با اقامت قانونی در ایران زندگی می کنیم.
پدرم خانه ای را با سند اوقافی در سال ۱۳۷۷ خریداری کردند؛ چون در آن زمان سخت گیری نبوده و نیز سند بصورت دستی نوشته شده است، این سند به نام شخص پدرم زده شده (که ایشان هم تبعه خارجی هستند). متاسفانه پدرم فوت کردند و این خانه را برای ما به ارث گذاشتند.
بعدا اداره اوقاف به ما اعلام کرد که باید سند بروز شده و بصورت سیستمی صادر شود و از آنجایی که سیستم نیاز به کد ملی دارد، ابتدا باید انحصار وراثت انجام داده و سپس این ملک را به نام یک شخص ایرانی منتقل کنید تا از کد ملی او استفاده شود.
بعدا متوجه شدیم که انجام که این کار (زدن سند به نام یک ایرانی) نوعی نقل و انتقال ملک به حساب می آید و در عین اینکه ما خرید و فروشی انجام نداده بودیم و پولی رد و بدل نشده بود، دفتر موقوفه، ۱۵% ارزش فعلی زمین را بخاطر این نقل و انتقال از ما دریافت کرد.
در حال حاضر بنده دو سوال اساسی دارم:
۲. در صورتی که گواهی انحصار وراثت صادر شود و ما برای نقل و انتقال سند به نام یک ایرانی اقدام کنیم، آیا این ملک با مشخصات و شرایط ذکر شده (موقوفه)، شامل مالیات بر ارث خواهد شد یا خیر؟

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

رضا فاضلی پور ۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

بعدازتکمیل اظهارنامه مالیاتی ۷ونیم درصد بایدپرداخت شود

۲۶۶ وکیل متخصص انحصاروراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال