بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

رضایت شاکی بعد از دریافت وجه موردنظر نیاز است؟

پرسیده شده ۳ سال پیش ۱۱ پاسخ ثبت شده

در پرونده مطالبه وجه بابت فروش کالایی که وجود نداشته، دادنامه به نفع شاکی صادر شد و حساب مدیون مسدود و با دستور اجرای احکام مبلغ مربوطه به حساب شاکی توسط ذیحسابی دادسرا واریز گردید. در پرونده درج شده که به دلیل عدم مراجعه شاکی پرونده از آمار کسر و اعاده گردید. مگر بعد از دریافت وجه نیاز به مراجعه دوباره شاکی به اجرای احکم هست؟ سوال دیگر اینکه مدیون تماس گرفته که بیایید رضایت بدهید. آیا در موضوع مطالبه وجه بعد از دریافت وجه نیازی به رضایت شاکی است؟ سپاس.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

الزامی به اعلام رضایت وجود ندارد و اجرای حکم با واریز پول پایان یافته است، اما ثبت رضایت شما می‌تواند در کاهش هزینه‌های اجرایی یا تخفیف و رفع مجازات کیفری محکوم موثر باشد.

اینکه حضور و اعلام رضایت شما چه اثری بگذارد، بستگی به عنوان مجرمانه و حقوقی یا کیفری بودن پرونده در دادنامه دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اختیاری بودن رضایت پس از دریافت پول

با واریز و دریافت کامل وجه توسط اجرای احکام، از نظر دریافت حق خود نیازی به اقدام مجدد یا ثبت اجباری رضایت ندارید. با این حال، ثبت رضایت شاکی امری اختیاری است که در صورت انجام، می‌تواند در پرونده‌های کیفری موجب تخفیف یا سقوط مجازات متهم شود. همچنین در پرونده‌ها می‌تواند هزینه‌های دولتی یا نیم‌عشری را که محکوم باید بپردازد کاهش دهد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۲ مشاوره موفق

سلام و عرض ادب
بحث شکایت کیفری و مجازات فرد مطرح است و موضوع یک مطالبه وجه حقوقی ساده نیست.

با توجه به اینکه شما دادخواست حقوقی برای مطالبه وجه حسب یک معامله باطل نداده اید بلکه از فروشنده، شکایت کیفری کرده اید؛ لذا بررسی موضوع، محدود به احراز حق و حقوق شما جهت عودت وجه خرید کالا نخواهد بود بلکه بواسطه بررسی متعاقب شکایت کیفری، رفتار ایشان توسط بازپرس، واجد وصف مجرمانه تشخیص داده شده و احتمالا ایشان متهم به کلاهبرداری یا عناوین مجرمانه مشابه شده اند و نهایتا نیز جرم ایشان محرز شده و لذا هم به تحمل حبس بعنوان مجازات کیفری و هم به رد مال (عودت وجه) به جنابعالی محکوم گردیده اند (و نه صرفا عودت وجه)

لذاباید دید که در دادنامه نهایی صادره، ایشان به چه وصف مجرمانه ای محکوم گردیده اند که نیازمند رضایت شاکی جهت حذف یا تخفیف مجازات بواسطه رد مال است؟

مثلا کلاهبرداری با رقم زیر ۱۰۰ میلیون تومان، یک جرم قابل گذشت است که مجازات آن حبس درجه ۵ بعلاوه رد مال و عودت وجه یا کالا به شاکی و نیز حسب مورد، مجازات تکمیلی از نوع اقدامات تامینی و تربیتی است.

حال اگر شاکی بعد از دریافت پول خود، رضایت بدهد؛ درواقع انگار شکایت خود را پس گرفته و لذا محکوم علیه حسب مورد از مجازات حبس نجات یافته یا در مواردی، مستحق تخفیف و کاهش میزان مجازات حبس خواهد شد و اگر رضایت شاکی در پرونده نباشد؛ مجازات حبس بدون اعمال تخفیف در مورد وی اجرا خواهد شد.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۳۶ مشاوره موفق

سلام

با توجه به دریافت وجه موضوع رای توسط شاکی از طریق اجرای احکام بحث از رضایت ایشان منتفیست و عملا رای اجرا شده است

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام اگر پرونده کیفری است رضایت شاکی از لحاظ تخفیف مجازات می باشد و در پرونده حقوقی از جهت نصف شدن نیم عشر پرداختی به دولت می باشد

حامد نادرزاده ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱ مشاوره موفق

در رویه تا شاکی خود به حسابداری دادگستری مراجعه نکند، پولی به حسابش واریز نمی شود، اگر پرونده دارای ابعاد کیفری بوده رضایت شما بعد از واریز هم در مجازات تاثیر دارد

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
زهرا نیک زاد ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۳۴۹ مشاوره موفق

باسلام اگررضایت به ایشان بدهیدهزینه هایی که میبایست به دادگاه بدهدکمترخواهدشد

محمد پارسا ۳ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۶ مشاوره موفق

باسلام، درصورتیکه مایل به رضایت باشید ، رضایت شما نسبت به مجازات ایشان موثر می باشد.

محمدرضا توکلی ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۱۸ مشاوره موفق

با سلام می توانید رضایت خود را اعلام نمائید

قاسم دهقانی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۲ مشاوره موفق

حضورا از طریق دفتر شعبه مذکور پیگیری فرمایید

فاطمه دهقانی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵ مشاوره موفق

سلام در صورتی که بخواهید رضایت دهید باید مراجعه کنید

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۷۲۴ مشاوره موفق

سلام
موضوع قابل تاملی نمی باشد

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
مساله مهمی نمی باشد

۱۸ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال