بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اگر زن دو دانگ از خانه همسرش به نامش خورده باشه، آیا بعد از فوت همسر ارث به او تعلق نمیگیره؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

۲دانگ از خانه پدر من به نام مادرم هست و بعد از فوت پدر یکی از برادرها ۱ دانگ از آن دو دانگ را پشت قباله همسرش انداخته است و مدعی آن هست، سوالم اینه که مادر از بقیه ۴ دانگ خانه هم ارث میبرد و اگر ارث میبرد امکان دارد ان برادر را از ۱ دانگ باقیمانده و ارث مادر محروم کرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مالکیتِ دو دانگ مانعِ ارث بردنِ مادر از چهار دانگِ باقیماندهٔ پدر نمی‌شود و سهم‌الارث او جداگانه محاسبه خواهد شد؛ همچنین برادر بدون داشتنِ سندِ مالکیت نمی‌تواند سهم دیگران را مهریه همسرش قرار دهد و این اقدام قابل ابطال است.

وضعیتِ دقیقِ این پرونده به نحوهٔ انتقالِ آن یک دانگ و ثبتِ رسمیِ اسناد بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

حقوق ارث مادر و بطلان مهریه غیرقانونی

دو دانگ متعلق به مادر مالِ شخصیِ اوست و به ارث ارتباطی ندارد، بنابراین مادر علاوه بر سهم خود، از چهار دانگِ متوفی نیز سهم‌الارثِ زوجه را می‌برد. سهم‌الارثِ مادر در صورت داشتن فرزند یک‌هشتم و در صورت نداشتن فرزند یک‌چهارم از ماترک است و پسران دو برابرِ دختران ارث می‌برند. از طرفی، اگر برادر مالکیت و سند ثبتی نسبت به آن یک دانگ نداشته باشد، حق قرار دادنِ آن به عنوان مهریه را ندارد. در صورتی که مادر و سایر ورثه این اقدام را رد کنند، این مهریه باطل خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
احمد شهریاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

ملک مشاع چهار دانگ متعلق به پدر دو دانگ متعلق به مادر .در صورت فوت پدر مادر سهم الارث خود رابه عنوان زوجه حسب یک چهارم بدون فرزند یک هشتم داشتن فرزند.میبرد سهم مادر شما ربطی به ارث ندارد مال خودشه از متوفی هر چه بمونه ارث محسوب میشه .در ضمن ذکور دو برابر اناث ارث میبرد

امین احمدی
امین احمدی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

سلام
اگر برادر شما نسبت به آن یک دانگ مالکیتی نداشته باشد یعنی سند ثبتی بنام ایشان نباشد نمی تواند آن را مهریه قرار دهد و چنانچه مورد رد مادر شما و باقی ورثه قرار گیرد مهریه باطل می شود .

۳۳۵ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید