بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا سه فرزند ذکور ایشان از همسر اول سهم داشته اند یا خیر؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

سلام
پدر من سالها پیش همسر و سه فرزند ذکورش را رها کرد و رفت و بعدا طلاق داد و تجدید فراش کرد و شش فرزند از همسر دوم دارد
خانه ای را که در آن زندگی میکردند و از پدر و مادر و سهم برادران و خواهرانش به ارث برده بود به همسر دومش انتقال داد و بعد از فوت همسر دومش، خانه را بین خود و شش فرزند از همسر دوم متوفی خود تقسیم کرد و سهم هر کدام در دفتر خانه ثبت شد.
درواقع ایشان با این کار خود سهم الارث ما را هم از این طریق نداده است
سپاسگزارم

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پدر در زمان حیات خود حق هرگونه تصرف و انتقال اموالش را داشته و این انتقال مشمول ارث نمی‌شود و فرزندان همسر اول نسبت به آن حقی ندارند. با این حال پس از فوت پدر، تمام فرزندان از سهمی که به نام خود او باقی مانده ارث خواهند برد.

این یک قاعده کلی است اما سهم دقیق فرزندان به میزان دارایی و سهمی که در حال حاضر به نام پدر ثبت شده وابسته است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

وضعیت ارث فرزندان از انتقال اموال در حیات پدر

فرد تا زمانی که زنده است حق هر نوع انتقال و واگذاری در اموال خود را دارد و چنین انتقالی ارث محسوب نمی‌شود، بنابراین فرزندان همسر اول حق ادعا یا اعتراضی نسبت به واگذاری به همسر دوم ندارند. همچنین فرزندان همسر اول از ماترک همسر دوم ارثی نمی‌برند. با این حال، آن بخش از ملک که پس از فوت همسر دوم به عنوان سهم خود پدر ثبت شده، پس از مرگ پدر میان همه فرزندان از جمله سه فرزند همسر اول تقسیم خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
کبری پیرداده بیرانوند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام ، چون در زمان حیات انتقال داده است فرزندان ذکور از همسر دوم ارث نمیبرند ، لیکن فرزندان ذکور به همراه شش فرزند از سهم پدر از این منزل ارث میبرند .

سهیل فیضی عظیمی
سهیل فیضی عظیمی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲۸۹ مشاوره موفق

با سلام
هرشخص در زمان حیات حق هرگونه تصرف در اموال و دارایی خود دارد و بدین صورت فرزندان همسر اموال نمیتوانند در خصوص این انتقال ادعایی داشته باشند.

آسیه فتاحی امیردهی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۴۹ مشاوره موفق

سلام امکان انتقال اموال در زمان حیات به هر شخصی که تمایل دارد وجود دارد و امکان اعتراض وجود ندارد.

علی تقوی
علی تقوی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۳۵۷ مشاوره موفق

باسلام چون زنده است هرکاری میتواند نسبت به اموالش بکند یا واگذار نماید ومشمول قانون ارث نمیشود

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
الهه رضاسلطانی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۰ مشاوره موفق

فرد تا زمانی که زنده است میتواند اموال خود را منتقل کند و صحیح بوده و ارث محسوب نیست.

۲۲۷ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید