بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا ابزاری برای اجبار ورثا هست؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

همسرم فوت کرده و یک باب منزل مسکونی داریم که یک سوم به نام من هستم دو فرزند یک دختر و یک پسر دارم و دادخواست تقسیم ترکه دادیم و رای چهار سال پیش صادر شده ولی اجرا نخواستیم و الان دادگاه میگه باید دوباره کارشناس نظر بدهد و خونه به مزایده گذاشته شود ولی من میخواستم توافقی تمام کنیم ایا ابزاری برای اجبار ایشان هست.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

شما شخصاً ابزاری برای اجبار سایر ورثه به توافق ندارید و تنها ابزار اجبار، اجرای حکم دادگاه است. با توجه به گذشت زمان و تغییر قیمت‌ها، ارزیابی مجدد کارشناسی برای مزایده و اجرای حکم قبلی الزامی است.

این مسیر قانونی کلی است، اما وضعیت پرونده شما به مدت‌زمان سپری‌شده از صدور اجراییه و شرایط حکم بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه الزام ورثه از طریق اجرای حکم دادگاه

برای اجبار ورثه به توافق ابزار شخصی وجود ندارد و تنها مرجع اجبارکننده، دادگاه از طریق اجرای حکم است. شما می‌توانید با استفاده از همان رأی قبلی دادگاه، تقاضای اجرای حکم و فروش ملک از طریق مزایده را پیگیری کنید. با توجه به اینکه اعتبار ارزیابی قیمت ملک شش ماه است، به دلیل گذشت چند سال و تغییر قیمت‌ها انجام کارشناسی مجدد ضروری است. همچنین اگر بیش از پنج سال از تاریخ صدور اجراییه گذشته باشد، نیازمند درخواست مجدد صدور اجراییه خواهید بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
حکم دادگاه تا زمانی که از اعتبار نیفتاده است لازم الاجرا می باشد و شما می توانید اجرائیه قبلی را به اجرا بگذارید و اگر پنج سال از تاریخ صدور آن گذشته باشد مجددا باید درخواست صدور اجراییه نمایید و اگر کارشناسی راجع به ارزیابی بوده است اعتبار آن با توجه به تغییر قیمت ها ۶ ماه است و لذا باید کارشناسی مجدد شود بنابراین شما از طریق همان حکم قبلی اقدامات لازم را برای اجرا انجام دهید.

ابراهیم صفری ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۵ مشاوره موفق

با سلام
شما بایستی با همان حکم صادره چند سال پیش اقدام به اخذ اجرائیه نمایید اما به دلیل تغییر قیمت ها تنها بایستی نظریه کارشناسی را نیز اخذ نمایید .

علی تهرانی ساعی
علی تهرانی ساعی
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۳ مشاوره موفق

سلام
اگر میان شما توافق حاصل شه بهتر
والا ابزار اجبار دادگاه است شما هیچ اقدامی نمی توانید بکنید

۲۵۸ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال