اگر ما شهود معرفی بکنیم یا از این امر ناتوان باشیم، چه پیامدهایی خواهد داشت؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۵۹۵ #87884238

با سلام و عرض خسته نباشید
عموی بنده درخصوص ملکی علیه وراث مرحوم پدرم دعوی اثبات مالکیت اقامه نموده و مدعی است که ملک متعلق به پدرش (پدربزرگ بنده) می باشد. این درحالیست که ملک حتی در زمان حیات پدر خواهان (پدربزرگ بنده) در تصرف مرحوم پدرم بوده است.
حال در حین رسیدگی قاضی از اینجانبان (وراث پدرم) برای اثبات مدت زمان تصرفات پدرمان شاهد خواسته است. این مسئله که ما برغم خواهان نبودن بایستی شهود معرفی کنیم چگونه توجیه پذیر است و چرا شاهد از خواهان خواسته نشده است؟
لازم به ذکر می دانم ملک مورد نظر فاقد هرگونه سند رسمی و یا عادی است و خواهان ضمن دادخواست به ۳۰ سال تصرف پدرم اقرار ولی ادعا دارد قبل از آن و زمان حیات پدرش در تصرف پدرش(پدر بزرگ بنده) بوده است که بعدا توسط پدر بنده غصب شده است.

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام بامعرفی شهودرای به نفع شما صادر می شود.

بنظر می رسد با معرفی شهود رای به نفع شما صادر شود.

سلام در دعاوی که قضات محترم شهود را احضار می نمایند یعنی تا حدودی ادعای شما راپذیرفته اند.

با درود
با ارائه شهود و لحوق تصرف و سبق آن می توانید مالکیت خود اثبات نمایید

با سلام
استنباط بنده این است که ممکن است دلیل اینکه قاضی پرونده از شما درخواست معرفی شهود کرده است این باشد که شما مدعی تصرف پدرتان در ملک پدربزرگتان در زمان حیات پدربزرگتان بوده اید ( این امر مورد اقرار خواهان دعوا قرار نگرفته است) و طبق قانون هر شخصی که مدعی امری باشد باید آن را اثبات نماید علی ایحال معرفی شهود از جانب شما چنانچه شاهدی وجود داشته باشد احتمال صدور حکم در پرونده را به نفع شما بالا خواهد برد.

احتمالا قاضی در نظر دارد که به بی حقی خواهان رای داده و به موضوع این دعوی به کلی خاتمه دهد چرا که با توجه به اظهارات شما، گرفتن استشهادیه از همسایه های محل (که تصرف فعلی شما را اثبات مینماید) کار نا ممکنی به نظر نمیرسد و به سادگی قابل اثبات است.

باسلام اثبات مالکیت ازجمله دعاوی پیچیده ای است که اشخاص به سادگی نمیتوان به نتیجه ی مطلوب برسند.البته دادگاه باید موضوع شهود رو ازخواهان دعوی پیگیرمیشد نه از شما ولی با این اوصاف هرچند شاهد معرفی کنید یا نکنید حاکمیت خواهان امکانپذیر نیست چرا که ایشان حتی اوراق عادی یا قراردادعادی نیز جهت اثبات ادعای خویش ندارند وحتی اگر دادگاه بدوی حکم به سود ایشون صادر کنه که نمیکنه در تجدید نظر قطع یقین نقض میشه