تسویه حساب مدیران در شرکت سهامی خاص چگونه انجام می شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳,۰۰۰ #87108100

من تا سال ۹۷ مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت سهامی خاص بودم. و در سال ۹۸ فقط سهامدار هستم. زیان شرکت در سال ۹۷ بیشتر دو برابر سرمایه ثبت شده است طبق سال مالی که به اداره مالیات ارسال شده است. طیق قانون تجارت مفاصا حساب مدیران با گزارش مالی دوره مشخص می شود. حال اینکه هیات مدیره جدید سرکار امده.
می توان درخواست انحلال شرکت بدهم؟
و من هنوز نسبت به زیان سال ۹۷ پاسخگو هستم؟

مشاوره حقوقی شرکت ها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام.
در قانون تجارت در مورد شرکت های تعاونی و سهامی خاص و عام و...وشعب و نمایندگی شرکت های خارجی در ایران، بوسیله دستگاه های متولی و تصمیم گیرنده شرکت منحل می گردد.
لازم به ذکر است که کیفیت مربوط به انحلال و مقام تصمیم گیرنده انحلال شرکتها و حد نصاب آن در انواع شرکت های تجاری متفاوت است.
بنابراین تصمیم به انحلال در اغلب این شرکتهای تجاری در اختیار انحصاری مجمع عمومی فوق العاده است و با اکثریت آراء افراد حاضر در جلسه رسمی مجمع عمومی فوق العاده شرکت منحل می گردد.
همچنین زمان این ثبت انحلال شرکت دارای محدودیت است.یعنی قانونگذار محدودیت زمانی تعیین کرده است که در مورد شرکت سهامی خاص،شرکت پس از انحلال باید ظرف ۵ روز موضوع انحلال را به مرجع ثبت شرکت اطلاع دهد.
توضیح آنکه با توجه به  بخشی از ماده ۲۰۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت، تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیر یا مدیران تصفیه و نشانی آنها باید با رعایت ماده ۲۰۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت، باید ظرف مدت ۵ روز از طرف مدیران تصفیه به مرجع ثبت شرکت اعلام شود تا پس از ثبت برای اطلاع عموم در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد آگهی شود.
اما در مورد شرکت های با مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و مختلط غیر سهامی چنین محدودیتی وجود ندارد و در عمل نیز کارشناسان اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری فقط در مورد شرکت سهامی خاص، رعایت مهلت ۵ روزه را بررسی می نمایند.

حال در خصوص مسولیت مدیرعامل در شرکت سهامی:
مسئولیت های مدیرعامل یک شرکت سهامی را می توان در دو گروه طبقه بندی کرد :
الف_ مسئولیت های که اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی شرکت برای مدیرعامل همان شرکت پیش بینی کرده است.
ب_ مسئولیت های که قانون تجارت و سایر قوانین کشور همچنین قانون مالیات های مستقیم برای مدیرعامل شرکت های سهامی به طور اعم در نظر گرفته است.
این گروه از مسئولیت ها، حداقل مسئولیت های است که فرد مدیرعامل با آن مواجه می باشد و اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی آن نمی توانند آن را کاهش دهند. در ماده ۱۴۲ (لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت) همین طبقه بندی مسئولیت های مدیرعامل به شرح ذیل بیان شده است :
مدیران و مدیرعامل شرکت درمقابل شرکت واشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانونی یا اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی بر حسب مورد منفردا یا مشترکا مسئول می باشند و دادگاه حدود مسئولیت هریک را برای خسارت تعیین خواهد نمود.
مراد از مدیران دراین ماده و سایر مواد قانون تجارت اعضای هیات مدیره می باشد.
به غیرازطبقه بندی فوق، مسئولیت های مدیرعامل را می توان از جنبه دیگری و از لحاظ (ماهیت تخلف) نیز طبقه بندی کرد :
الف_ مسئولیت حقوقی
ب_ مسئولیت کیفری
که بحث فوق نیز مفصل است و در این محتوی نمیگنجد.
موفق باشید.

با سلام
درخواست انحلال با اعضای جدید است
شما باید نسبت به زیان سال ۹۷ پاسخگو باشید