شهادت اقوام درجه یک در دادگاه پذیرفته خواهد شد؟

پرسیده شده
۳۹ پاسخ ۱۱۹,۸۵۷ #24013

با سلام.
با اینکه همواره شنیده ایم که شهادت اقوام درجه یک قابل قبول نمیباشد ولی نه در قرآن(سوره بقره) و نه درفتوای بیشتر فقها این شرط بیان نشده تا جایی که امام راحل نیز شهادت آنها را قابل قبول دانسته و فقط بیان شده که شهادت شهودی که ذینفع باشد قابل قبول نیست.آیا قبول شهادت اقوام درجه یک به نظر قاضی دادگاه بستگی دارد ویا اینکه یک قانون صریح برای عدم پذیرش شهادت آنها وجود دارد.
با تشکر فراوان

این پرسش خاتمه داده شده و امکان ارسال پاسخ برای آن وجود ندارد.
مشاوره حقوقی تهدید
۳۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود منع قانونی در این زمینه وجود ندارد، النهایه بعنوان مطلع اظهارات آنها شنیده خواهد شد.

با درود شنیده می‌شود، لیکن منع قانونی ندارد، اینکه چقدر موثر افتد بستگی به مقام قضایی دارد.

شهادت اقوام درجه یک در قانون منعی ندارد و سبب جرح نیست ولیکن در رویه ممکن است قاضی به تنهایی و به عنوان تنها دلیل نپذیرد

با سلام. کاملا بستگی به نظر قاضی دارد و در هیچ قانونی منع شهادت اقوام ذکر نشده است.

درود
منع قانونی در این زمینه وجود ندارد و تشخیص ارزش اثباتی شهادت با قاضی است .

رابطه خویشاوندی مانع پذیرش شهادت نیست و تشخیص صحت و سقم شهادت و پذیرش آن با دادگاه هست

در شهادت شرعی نظر ب قانون جدید معنی وجود ندارد ولی احتمال اینکه شهادت اقوام و اقارب نزدیک با علم قاضی در تعارض و ایجاد شک قرار بگیرد مفروض است .ولی قانونا صحیح و معتبر است