بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

نظر و مصلحت طفل پسر بالای ۸ سال

پرسیده شده ۳ سال پیش ۶ پاسخ ثبت شده

با سلام و درود و احترام
حضانت طفل پسر بالای ۸ سال که وارد ۹ سالگی شده با پدرشه ولی طفل که صغیر ممیزه هرگز حاضر نیست پیش پدرش بره و از پدرش نفرت و هراس و وحشت و انزجار داره. طبق ماده ۱۲ کنوانسیون حقوق کودک دادگاه باید به نظر طفل بها بده و طبق ماده ۴۵ قانون خانواده سال ۹۱، رعایت مصلحت طفل در دادگاه ها و کلیه دستگاه های اجرایی الزامیه.
سوال اینجاست: طبق این توضیحات، آیا ماموران اجرایی بزور می تونند طفل را از مادر یا شخص ثالث نگهدارنده طفل جدا کنند؟ اگه خود طفل نخواد بره چی؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

دادرس می‌تواند بر پایه مصلحت کودک حضانت را تغییر دهد، اما تا پیش از آن باید دادخواست سلب حضانت بدهید و عدم صلاحیت پدر را اثبات کنید؛ ممانعت از اجرای حکم نیز ممکن است پیامد قانونی داشته باشد.

این یک قاعده کلی است و نحوه برخورد مأموران اجرا به دلایل و مدارکی که برای اثبات عدم صلاحیت پدر ارائه می‌دهید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان سلب حضانت با اثبات عدم مصلحت طفل

برای جلوگیری از تحویل طفل، مادر یا نگه‌دارنده باید با ارائه ادله، شهادت شهود و مستندات، دادخواست سلب حضانت به دادگاه بدهد. قاضی اختیار دارد بر اساس مصلحت طفل تصمیم بگیرد و حضانت را از پدر سلب کرده و به مادر بسپارد. از سوی دیگر، اثبات عدم صلاحیت دارنده حضانت در دادگاه الزامی است. توجه داشته باشید که ممانعت از اجرای حکم بدون دستور قضایی می‌تواند خطر بازداشت برای شخص ممانعت‌کننده به همراه داشته باشد.

منابع: قانون حمایت خانواده

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
آزاده حیدری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱٫۰ · ۸ مشاوره موفق

سلام. شما میتوانید دادخواست سلب حضانت بدهید و به ادله و مستندات خود و شهادت شهود استناد کنید . قاضی این اختیار را دارد که بنا به مصلحت کودک حضانت را از پدر یا مادر سلب و به دیگری بسپارد. اگر از اجرای حکم ممانعت به عمل آورید مستند به قانون حمایت خانواده احتمال بازداشت شما تا اجرای حکم وجود دارد.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۳ مشاوره موفق

سلام در این مورد قاضی تصمیم گیرنده است و با توجه به شرایط و بر اساس مصلحت طفل می تواند حضانت پدر را به مادر دهد

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
حسب اظهارات، طرح دادخواست سلب حضانت امکان پذیر می باشد و دادرس بر اساس مصلحت طفل اتخاذ تصمیم خواهد نمود.

زهرا رحیمی لولویی
زهرا رحیمی لولویی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۸۱ مشاوره موفق

سلام میتوانید دادخواست سلب حضانت را مطرح نمایید.

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمدرضا توکلی ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۲۴۰ مشاوره موفق

باسلام عدم صلاحیت شخصی که حضانت را برعهده دارد می بایست اثبات شود

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
خیر چنین اقدامی انجام نخواهد شد

۲۷ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید