مطالبه اجرت‌المثل از وکیل بابت اجاره زمین موکل در زمان حیات

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۷ #05775176

با سلام و احترام، پدر بنده از پدرشان وکالت کاری داشته‌اند که حق امورات کشت و برداشت و اجاره از زمین کشاورزی را داشتند. پدربزرگم بهمن ماه فوت کرده‌اند و قبل از فوت پدربزرگم، پدرم طبق اجاره‌نامه‌ای که به صورت دستی نوشته‌اند زمین را به فردی واگذار کردند. بعد از فوت پدربزرگم آن فرد محصول زمین را ۳ روز پیش برداشت کرده است و حال عمه‌هایم شکایت کرده‌اند و پول محصول و اجرت‌المثل آن را مطالبه می‌کنند، در صورتی که پدرم در زمانی که پدربزرگم زنده بودند به عنوان وکیل ایشان و طبق برگه وکالت کاری زمین را برای کشت محصول به فرد دیگری واگذار کرده‌اند و فقط اجاره‌نامه آن‌ها به صورت دستی است. آیا آن‌ها می‌توانند پول محصول امسال را مطالبه کنند؟ لطفا راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی قرارداد
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام چنانچه وکالت در انجام امور توسط پدرتان و به حساب پدربزرگ تان بوده باشد مبلغ اجاره به میزان سهم الارث وراث قابل مطالبه است

با سلام
اگر پدرتان بنا به نیابت اعطا شده از جانب پدر بزرگ و در زمان حیات ایشان، زمین را از طریق اجاره به شخص ثالث واگذار و اجاره بهای آن را دریافت نموده است، به شرط آن که مبلغ مزبور را به پدربزرگ پرداخت ننموده باشد سایر وراث می توانند سهم خود از اجاره بها را مطالبه کنند. چنانچه اجاره بها قسمتی از محصول برداشت شده باشد نیز وراث می توانند سهم خود را به قائم مقامی پدرشان مطالبه نمایند.

باسلام ، ابتدا باید بررسی شود که آیا پدر شما اختیار اجاره دادن ملک را داشته است یا خیر ؟
اگر اختیار اجاره داشته است در قرارداد اجاره پدر شما به نمایندگی خود استناد کرده است یا خیر ؟
وکالتنامه به محض فوت موکل یا وکیل منفسخ یا بنا به نظر قانون گذار باطل است.

سلام توضیحات مبهم است نیاز به بررسی مدارک میباشد با یکی از همکاران بنیاد وکلا مشاوره یا ملاقات نمایید