دلیل مختومه شدن پرونده بدون پرداخت رد مال چیست؟
باسلام واحترام
بنده کارمند بانکی بودم که بنا به شکایت آن بانک از سال ۹۵ الی اواخر ۹۹ با اتهامات ۱_ تحصیل مال نامشروع ۲_خیانت در امانت ۳_ جعل ۴_ استفاده از سند مجعول ۵ _ پولشویی در زندان اوین تحمل کیفر نمودم. قاضی، بنده را به ۱۶/۵ حبس و ۱۰ میلیون تومان جریمه نقدی (بابت پولشویی) و۲۵۰ میلیون تومان رد مال در حق شاکی محکوم نمود.اشد حبس که همان ۳ سال بود بعلاوه جزای نقدی را پرداخت نمودم و با توقیف سند ملکم بابت رد مال آزاد شدم.
پس از ۶ ماه از آزادیم، در هفته گذشته به اجرای احکام جهت پرداخت وجه نقد و رفع توقیف سند ملکم مراجعه نمودم که گفتند: پرونده مختومه شده و در همان لحظه هم دستور رفع توقیف سند را صادر نمودند.
حال با توجه به عدم پرداخت ریالی از سوی اینجانب بابت رد مال و مختومه شدن پرونده، بنده میتوانم از بانک به دلیل شکایت کذب و تهمت و همچنین ۳ سال زندان و برهم زدن کانون خانوادگی ام شکایت کنم؟
بسیار سپاسگزارم
اکثر وکلا معتقدند به دلیل عدم وقوع جرم از سوی بانک امکان شکایت وجود ندارد، اما یک نظر اقلیت طرح شکایت کیفری در صورت اثبات سوءنیت یا دعوای حقوقی مطالبه خسارت را ممکن میداند. علت مختومه شدن نیز احتمالا رضایت شاکی بوده و باید از اجرای احکام پیگیری شود.
امکان پیگیری حقوقی یا کیفری شما بستگی به دلیل دقیق مختومه شدن پرونده و نحوه اثبات سوءنیت شاکی دارد.