بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

درخواست اعسار به چه صورت است؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

سلام و درود
من خانوم هستم و همسرم خونه رو ترک کرده من درخواست مهریه دادم ( تقریبا ۱۲۰‌ میلیون و مطالبه حق ۲۰ میلیون ) و میگن هزینه ش زیاد میشه میخواستم بپرسم تقریبا هزینه ش چقدره و اگر من درخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسری رو بدم و شاهد داشته باشم تقریبا چقدر میشه و اینکه من اگه درخواست نفقه کنم و ایشون نیومدن دنبال من ایا نفقه ایی که دادگاه برای من مد نظر قرار میده فقط، بابت این یک ماهه که همسرم نیستن یا اینکه تا وقتیه که از هم جدا بشیم یا برگرده؟
لطفا کامل راهنماییم کنید که من باید چیکار کنم ممنونم

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

هزینه دادرسی تا ۲۰ میلیون تومان ۲ درصد و مازاد بر آن ۳ درصد است که با معرفی دو شاهد و استشهادیه اعسار می‌توان موقتا آن را نپرداخت، البته مطالبه مهریه ابتدا از طریق ثبت انجام می‌شود و نفقه نیز از تاریخی که در دادخواست ذکر کنید تا زمان صدور حکم یا بر اساس ایام مورد تقاضا محاسبه می‌شود.

این چارچوب کلی است اما زمان و شیوه دقیق مطالبه بسته به اینکه پرونده را از دادگاه یا اجرای ثبت پیگیری کنید تفاوت دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه محاسبه هزینه دادرسی، اعسار و مطالبه نفقه

برای مهریه در ابتدا باید از طریق اجرای ثبت اقدام کنید و در صورت طرح دعوا در دادگاه، هزینه دادرسی تا ۲۰ میلیون تومان ۲ درصد و مابقی ۳ درصد خواهد بود. برای نپرداختن این هزینه می‌توانید دادخواست اعسار داده و با تکمیل فرم مخصوص، دو نفر شاهد معرفی کنید تا با صلاحدید دادگاه هزینه تا زمان وصول طلب به تعویق بیفتد. در مورد نفقه نیز دادگاه بر اساس بازه زمانی که شما در دادخواست تقاضا می‌کنید، از تاریخ عدم پرداخت تا زمان صدور حکم قطعی یا تعیین میزان آن تصمیم‌گیری می‌کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
هزینه دادرسی برای مبلغ ۲۰ میلیون تومان ۲ درصد و برای مبلغ مازاد ۲۰ میلیون تومان ۳ درصد میباشد
و رسیدگی به دعوی اعسار بستگی به تراکم کار دادگاهی دارد که پرونده شما به آنجا ارجاع شده است ولی معمولا طولانی نیست
البته الان مهریه را باید شما از طریق اجرای ثبت مطالبه کنید
راجع به نفقه شما ایامی را که از دادگاه تقاضا می‌نماید برایتان مورد حکم قرار می دهند و اگر درخواستتان تعیین نفقه باشد فقط میزان نفقه را مشخص می کنند.

ابراهیم صفری ۷ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۵ مشاوره موفق

با سلام
شما با شکایت مبنی بر ترک انفاق بر علیه زوج میتوانید اقدام نمایید و برای دادخواست اعسار نیز با تنظیم استشهادیه و فرم های مخصوص اعسار اقدام نمایید تا با صلاحدید دادگاه هزینه دادرسی از شما تا دریافت اولین قسط یا مبلغ مهریه ساقط شود

اکبر هدایی‌ متنق
اکبر هدایی‌ متنق
۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴ مشاوره موفق

بله شما باید برای اعسار دو نفر شاهد معرفی کنین و با توجه به وضعیت کرونا هیچی قابل پیش بینی نیست و در مورد نفقه تاریخ ترک انفاق را هر تاریخی در دادخواست بنویسی از اون تاریخ حساب میشه تا صدور حکم قطعی

۲۹۵ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید