بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا در جرایم غیر قابل گذشت حبس را میتوان تعلیق کرد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

در جرم مشارکت در کلاهبردای حکم حبس را میتوان تعلیق کرد؟(در صورت نداشتن سو پیشینه)

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت با داشتن شرایطی مثل فقدان سابقه کیفری موثر تعلیق مجازات ممکن است، اما درباره جرم کلاهبرداری نظر وکیل این است که طبق قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، حبس آن غیرقابل تعلیق است.

امکان استفاده از تعلیق یا تخفیف مجازات به عنوان دقیق اتهامی و شرایط پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط تعلیق حبس و ممنوعیت آن در کلاهبرداری

به طور کلی در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت، دادگاه می‌تواند در صورت نبود سابقه کیفری موثر و جبران ضرر، اجرای مجازات را معلق کند. با این حال، طبق نظر وکلا، حبس در جرم کلاهبرداری به موجب قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری غیرقابل تعلیق دانسته شده است. البته در صورت نداشتن سوءپیشینه قبلی، امکان درخواست تخفیف و تعدیل مجازات با نظر و موافقت قاضی وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
اکبر هدایی‌ متنق
اکبر هدایی‌ متنق

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴ مشاوره موفق

کلاهبرداری غیر قابل تعلیق است طبق تبصره یک ماده زیر
قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری > متن قانون
ماده ۱:

هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه‌های یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال واختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش‌آمدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می‌شود.

در صورتیکه شخص مرتکب بر خلاف واقع عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمانها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکتهای دولتی یا شوراها یا شهرداریها یا نهادهای انقلابی و بطور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور به خدمت عمومی اتخاذ کرده یا اینکه جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسائل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه و مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی صورت گرفته باشد یا مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات و سازمان‌های دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا نهادهای انقلابی بخدمت عمومی باشد. علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از ۲ تا ده سال و انفصال ابد از خدمت دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می‌شود.

تبصره ۱: در کلیه موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه میتواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد ولی نمی‌تواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد.

تبصره ۲: مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و درصورتیکه نفس عمل انجام شده نیز جرم باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم می‌شود.

مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور چنانچه در مرتبه مدیر کل یا بالاتر یا هم‌طراز آنها باشند به انفصال دائم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پائین‌تر باشند به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می‌شوند.

علیرضا بیگلری ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۳ مشاوره موفق

با سلام و احترام

ماده ۴۶ - در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات، در صورت دارا بودن شرایط قانونی، از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

شرایط ذیل باید جهت تعلیق موجود باشد

الف - وجود جهات تخفیف
ب - پیشبینی اصلاح مرتکب
پ - جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران
ت - فقدان سابقه کیفری مؤثر

موفق باشید.

فردین حسین نژاد
فردین حسین نژاد
۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱٬۲۶۲ مشاوره موفق

با سلام
در صورت وجود شرایط و رضایت قاضی میتوانید درخواست تخفیف و تعدیل به دلیل عدم سوء پیشینه قبلی نمایید

۳۱۷ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید