بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا حق حبس زوجه و مهریه به تداوم زندگی کمک می کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

آیا حق حبس زن و مهریه به تداوم زندگی کمک می کند؟
مگه تمام قوانین برای پایداری زندگی ها وضع نشده اند؟
پس چرا نگاهی به پرونده های طلاق در دادگاها که میاندازیم میبینیم تمام پرونده هایی که زوجه از حق حبس زوجه و دریافت مهریه استفاده کرده است منجر به طلاق شده است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

حق حبس و مطالبه مهریه بر اساس شرع، فقه امامیه و قانون مدنی برای زوجه پیش‌بینی شده است و زن می‌تواند تا زمان دریافت تمام مهریه حال، از تمکین خودداری کند. این قوانین بر پایه انصاف، عدالت و حفظ حقوق مالی زن وضع شده‌اند و پیش کشیدن طلاق پس از مطالبه این حق ناشی از تصمیم شخصی زوجین است.

با اینکه حق حبس یک امکان قانونی ثابت است، شرایط خاص هر ازدواج و حال یا موجل بودن مهریه نحوه اثرگذاری آن بر پرونده را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مبنای قانونی و فقهی حق حبس زوجه و مهریه

حق حبس و دریافت مهریه از حقوق قانونی و شرعی زن در نکاح است و بر اساس فقه امامیه و قانون مدنی به رسمیت شناخته شده است. زوجه می‌تواند در صورت حال بودن مهریه، تا دریافت تمام مهر از انجام وظایف زناشویی در برابر همسرش امتناع کند. این قوانین با هدف رعایت انصاف، عدالت و پایمال نشدن حقوق زن وضع شده‌اند و شوهر موظف به پرداخت مهریه است. اینکه اعمال این حق در نهایت منجر به جدایی یا پیگیری طلاق از سوی مرد می‌شود، وابسته به رفتار و تصمیم‌های طرفین است و خدشه‌ای به حق قانونی زوجه وارد نمی‌کند.

منابع: فقه امامیه، قانون مدنی

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

یکی از حقوقی که در فقه امامیه و قانون مدنی برای زوجه به رسمیت شناخته شده، حق حبس در نکاح می باشد
یعنی زوجه می تواند در صورت حال بودن مهر تا دریافت تمام مهر از انجام وظایفی که در مقابل زوجه دارد امتناع نماید.

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

این قوانین با توجه به شرع و انصاف و عدالت وضع گردیده است و از طرفی حق زن است که نبایستی پایمال شود . بهرحال زوج مهریه را بایستی در همان اول بپردازد و اینکه وقتی زوجه مهریه را مطالبه نماید و زوج نیز بعد از آن طلاق را پیش میکشد نوعی خودخواهی در وجود شخصیتی برخی از افراد است .

سید روح اله معزی
سید روح اله معزی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴ · ۲۱ مشاوره موفق

سلام . حق حبس مطابق قانون برای زوجه ایجاد شده و می تواند آن را اجرا کند .

مهشید باوفا ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام این حق با توجه به قانون و شرع قرارداده شده است

۲۱ وکیل متخصص خانواده آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید