بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا این شهادت چه تعهدی برای پسر کوچک دارد یعنی اگر بعدا طلب اجرت مثل اموال کند می‌تواند؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

من پدرم فوت شده و ما دو پسریم و هم مادر داریم و هم مادربزرگ(هنوز حصر وراثت نکرده ایم) پسر بزرگ اقدام به اجاره دادن مغازه می‌کند یعنی به عنوان موجر اجاره می‌دهد و پسر کوچک به عنوان شاهد زیر قولنامه امضا می‌کند آیا این شهادت چه تعهدی برای پسر کوچک دارد یعنی اگر بعدا طلب اجرت مثل اموال کند می‌تواند؟ و یا می‌تواند حکم تخلیه اموال صادر کند؟ و تمامی چک ها به اسم پسر بزرگ صادر شده است و او هیچ مبلغی دریافت نکرده است یعنی پسر کوچک هیچ مبلغی دریافت نکرده (درضمن پسر کوچک ۱۹ ساله و رشید است)

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

امضای پسر کوچک به عنوان شاهد به معنای اطلاع و تنفیذ قرارداد است و به طور کلی مانع از مطالبه سهم او از مبالغ اجاره‌بها نمی‌شود. با این حال، در خصوص امکان مطالبه اجرت‌المثل یا اسقاط حق اختلاف نظر وجود دارد.

این یک دیدگاه کلی است و وضعیت دقیق بستگی به این دارد که مفاد امضا و عبارات قرارداد، اذن صریح یا اسقاط حقی ایجاد کرده باشد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

حق مطالبه سهم اجاره با امضای شاهد

امضای پسر کوچک زیر قرارداد صرفاً به عنوان شاهد، نشانه اطلاع از قرارداد و تنفیذ اجاره دادن ملک توسط برادر بزرگ‌تر است. بیشتر وکلا معتقدند این امضا مانع دریافت سهم وی از اصل اجاره‌بها نمی‌شود، مگر آنکه قراینی وجود داشته باشد که نشان دهد او این حق را از خود سلب کرده است. از سوی دیگر، دیدگاهی نیز وجود دارد که اگر این امضا به معنای اذن در تصرف تلقی شود، امکان مطالبه اجرت‌المثل برای او منتفی خواهد بود. همچنین اگر سایر ورثه با اجاره ملک موافق نباشند، اقدام اجاره‌دهنده ممکن است عنوان مجرمانه داشته باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
ابوذر محمدی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۱ مشاوره موفق

باسلام
اینکه پسر کوچک بعنوان شهود امضا کرده یعنی از قرارداد اجاره مطلع است و در صورتی کلیه وراث اجاره را تنفیذ کنندمنافاتی ندارد که پسرکوچک حق مطالبه سهم اجاره بها خود را بخواهد مگر به قرائنی این حق را از خود سلب کرده باشد

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۳۴۰ مشاوره موفق

امضاء پسر کوچک تنها در راستای شهادت بوده و به مفهوم اطلاع وی از اقدام و تنفیذ عمل برادر بزرگ تر می باشد . این امضاء مانع مطالبه سهم وی از اجاره بها نمی باشد .

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود چنان‌چه اذن داده است خیر، اجرت المثل فرزند کوچک منتفی است.
درضمن چنان‌چه سایرین موافق نباشند، اجاره دهند مرتکب جرم شده است

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

بله می تواند در خصوص اجاره ملک بر میزان سهم خود مطالبه داشته باشند

۴ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید