چطور اسم شناسنامه اییم رو تغییر بدم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۹ #99886542

با عرض سلام و وقت بخیر... اسم من داخل شناسنامه خدیجه هست اما این اسم رو دوست ندارم چون از بچه گی سارا صدام کردن. برای تغییر از خدیجه به سارا به اداره ثبت احوال مراجعه کردم اما درخواستم رو نپذیرفتن و گفتن باید حکم دادگاه بیاری! میخواستم بدونم نمیشه این کار دادگاهی رو خودم انجام بدم؟ یعنی برای اینکار حتما باید وکیل بگیرم؟ و آیا اصلا این تغییر نام شدنی هست؟

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خودتان هم می توانید انجام دهید الزامی برای گرفتن وکیل وجود ندارد

سلا م در مورد تغییر نام با توجه به پرونده های مکرری که بنده داشتم خدمتتون عرض کنم که بیشتر تغییر نام ها در صلاحیت دادگاه عمومی است و برای اینکه تا جاییکه ممکن است شانس شما بیشتر باشد باید یک سری یموارد را در نظر بگیرید این را هم خدمت شما عرض کنم دعوای تغییر نام مانند کلیه دعاوی یکبار رسیدگی می شود لذا پیشنهاد می گردد حتما از طریق سایت از یک متخصص مشاوره بگیرید.

سلام و درود.
برای تغییر نام دو روش اصلی و عملی وجود دارد.

اول مواردی که در قانون پیش بینی شده است و توسط ثبت احوال انجام می گیرد.
دوم مواردی که در قانون به صورت صریح ذکر نشده و باید از طریق دادگاه پیگیری نمود.

گروه اول را قانونگذار در ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور (اصلاح در سال ۱۳۶۸) در رابطه با تغییر نام کوچک در شناسنامه ذکر کرده است که می توانید مطالعه نمایید.

روش دوم پیگیری از طریق دادگاه است و رویه آن از طریق دادگستری به شکل زیر است:

پس از تنظیم و ثبت دادخواست تغییر نام به طرفیت اداره ثبت احوال در دفتر خدمات قضایی، تاریخ جلسه رسیدگی دادگاه از طریق پیامک مشخص می شود.

استشهادیه ای تنظیم نمایید و بهتر است توسط ۴ نفر امضا شود (امضای استشهادیه توسط دو نفر هم قابل پذیرش است.)

در روز جلسه رسیدگی، شما باید شهود خود را حاضر کنید تا شهادت بدهند.

البته اداره ثبت احوال معمولا از طریق نماینده ثبت احوال، طی لایحه ای مخالفت خود را با تقاضای شما ابراز می دارد. چرا که اداره ثبت احوال اعلام کرده است که «اسمی که شخص می خواهد برای خود انتخاب کند باید از اسم نخستین (اسم اولی که در شناسنامه داشته) تعداد فراوانی بیشتری داشته باشد.»

البته موارد زیادی داشته ایم که تغییر نام مذهبی انجام شده است.

پس از رسیدگی رای بدوی (اولیه) صادر می شود که اگر احیانا به نفع شما نبود می توانید ظرف بیست روز تقاضای تجدید نظر نمایید تا دوباره رسیدگی شود.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما

باسلام
شما باید با ارائه دادخواست به دادگاه مراجعه کرده و حکم تغییر اسم را دریافت نموده انگاه این حکم را به دفاتر ثبت احوال ارجاع دهید .فراموش نفرمایید که تغییر نام تنها یکبار امکان پذیر می باشد