میتونم برم و درخواست ثبت ازدواج دایم بدهم؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۸۶۴ #99773279

من با شوهر ازدواج موفت بودم و صیغه نامه دارم شوهرم باردار شدم و شوهرم فوت شد و دخترم یک ماه بعد از فوت شوهرم بدنیا اومد میخواستم بدونم من الان میتونم برم و درخواست ثبت ازدواج دایم بدم چون خانواده شوهرم که از همسر اولش بوده اصرار دارن که من ازدواج رو دایم کنم به کجا باید مراجعه کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ازدواج موقت (ثبت احوال)
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
نمیتوانید عقد را به دائم تبدیل نمایید اما میتوانید براساس سند ازدواح خود برای فرزند خود شناسنامه اخذ نمایید.

این امر که از بدیهیات است برای تبدیل عقد موقت به دایم باید ادله وقراینی موجود باشد مثلا عقد موقت ۹۹ساله که میتوان قرض بر دایم قابل شد

ازدواج موقت متفاوت با ازدواج دائم است. برخلاف الزام شوهر به ثبت نکاح دائم، در ازدواج موقت چنین الزامی وجود ندارد مگربا وجود ۳ مورد که از آن جمله میتوان به باردار شدن زوجه اشاره نمود.توجه نمایید که حتی در این موارد که ثبت نکاح موقت الزامی است،این ازدواج با ثبت تبدیل به ازدواج دائم نمیگردد و حتی با فرض ثبت شدن همچنان نکاحی است موقت. بنابراین دادخواست جهت تبدیل ازدواج موقت به دائم از طریق ثبت آن بی مورد است و قابلیت ارائه شدن ندارد.

با سلام
با توحه به شرایط شما و باردار بودنتان عمل میتوانید ازدواج خود را اگر به صورت صیغه بوده در صورت فوت نیز به ثبت برسانید و از طریق ان برای فرزند خود با قامیلی مرحوم شناسنامه دریافت نمیایید
باید از طریق دادکاه اقدام فرمایید

ازطریق دادگاه و مدرک صیغه نامه و گواهی فوت میتوانید شناسنامه برای فرزند خود بگیریدو ادا نفقعه و مهرتوافقی در صیغه نامه کنید و اگر ارثی بخوایید برای بچه بگسرید اما برای دائم نمیشود کاری کرد

با سلام و احترام
در فرض سوال شما، امکان تبدیل عقد موقت به عقد دایم جود ندارد.

وقت بخیر، با مراجعه به دادگاه خانواده میتوانید مستند به ماده ۲۱ ق. ح .خ درخواست ثبت را بخواهید. خیر امکان تبدیل آن به دائم وجود ندارد.