ایا این معاملات صوری تلقی می شود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۹۷ #99681130

سلام
زوج هستم ، ۶ ماه قبل از مطالبه مهریه توسط همسرم یک عدد خودرو یک دانگ واحد تجاری و ۳ دانگ مغازه را به صورت صلح عمری به برادرم انتقال دادم چون اصلا از همسرم راضی نبودم و نمیخواستم چیزی بعد از مرگم به ایشان برسد (تمامی صلحنامه ها دستنویس هستند و در همه پدر و مادرم و همچنین یک برادرم و یک خواهرم به عنوان شاهد صلحنامه ها را امضا کرده اند و حاضرند در دادگاه هم مبنی بر صحت این صلحنامه ها شهادت دهند. حالا همسرم مدعی شده که این صلحنامه ها صوری هستند و باید ابطال شوند ایا با توجه به توضیحات این امکان وجود دارد که قاضی رای ابطال صادر کند؟
و سوال دیگر با توجه به اینکه در صلحنامه ها حق فسخ برای خودم درنظر گرفتم آیا همسرم یا قاضی میتوانند مرا مجبور به فسخ و پس گرفتن اموال و انتقال انها به همسرم کنند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام باتوجه زمان واگذاری که ۶ماه پیش صلح گردیده اند به نظراثبات اینکه همسرتون بتوانند اثبات نمایند که صلح عمری شماصوری می باشدسخت می باشد،پیشنهادمیگرددبه دفتراسنادرسمی مراجعه وصلح نامه رسمی تنظیم ومنعقدنمایید

با توجه به شرح توضیحات شما مدعی می بایست ادعای خود را ثابت کند نظر به اینکه هر کس ادعای مطرح می کند مستلزم اثبات آن می باشد

درود
کلیه معاملات اگربصورت قانونی انجام شده باشد الزام اوراست و صوری بودن یا نبودن باشد خانم شما اثبات کنه

سلام. اصل برصحت ولزوم معاملات است وچنانچه زوجه مدعی صوری بودن می باشد بایستی نسبت به تقدیم دادخواست مبتی برابطال صلح نامه ها به لحاظ صوری بودن اقدام نموده و بتواند آن را ثابت کند .در مانحن فیه با توجه به اینکه اصل برصحت بوده وعقد صلح نیز عقدی مبتنی برتسامح می باشد وحتی صلح بلا عوض هم جایز است،لذاصحت ودرستی عقد تقویت شده وامکان ابطال آن به لحاظ صوری بودن ضعیف می‌شود.

با درود متاسفانه نتیجه قابل پیش بینی نیست بستگی به مدارک و اوضاع و احوال پرونده دارد و رویه شعبه، لکن اصل بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده مدعی‌ فساد می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود.

با سلام
صوری بودن باید توسط همسرتون اثبات بشود چنانچه قاضی متوجه صوری بودن بشود احتمال ابطال می رود منتها با توجه به زمان واگذاری نتیجه گیری خیلی ضعیف هست

سلام با توجه به توضیحات معاملات صوری به نظر نمی رسد و نمی توان کسی به فسخ معامله وادار نمود