آیا من در دادگاه میتوانم از آن دستخط استفاده کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۳۳ #99641285

سلام و عرض ادب.
همسر من در دوره نامزدی در سن ۱۷ سالگی در سال ۹۵ با دستخط و امضای خودش که مهریه به تعداد ۴۰۰ سکه هست به بنده بخشش و هدیه کرده و در نوشته خود توضیح داده است که در حالت عادی و بدون هیچ زور و حالت طبیعی این رو نوشته الان قصد جدایی دارد و ترک منزل کرده آیا دادخواست مهریه از طریق ثبت اسناد کرده است آیا من در دادگاه میتوانم از آن دستخط استفاده کنم یا بی نتیجه است و همچنین کار پیش قاضی به قسم خوردن او خواهد کشید و انگشت نگاری برای اثبات یا کلن بی خیال بشم برای دستخط بخشش مهریه اش؟
سوال دوم هم ببخشید الان همسرم ۳ ماه است ترک منزل کرده و از طریق ثبت اسناد استعلام دارایی های من رو میگیرن. اگه تا حالا به نفقه اقدام نکرده باشد من از سامانه قضایی اقدام کنم برای عدم نفقه یا اول منتظر بشم که اون اقدام کنم، البته یک احضار برای تمکین یک ماه قبل فرستادم که جواب نداده است الان برای عدم نفقه دادخواست بفرستم یا نه؟ در صورتی که از طرف اون فعلن دادخواستی مبنی بر نفقه نیامده است.ممنون از اساتید که پاسخ خواهند داد.

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درودبرشما
۱-درارتباط به سندی که به شما داده است دوموضوع پیش می اید اول اینکه درزمان تنظیم صلاحیت اینکارراداشته است یا خیر یعنی بایستی رشد وی ثابت گردد دوم اگر بخشش باشد هبه تلقی می شودومیتواند از بخشش خود بازگردد که بهتراست حضورا از ارشاد همکاران وکیل استفاده کنید
۲- سوال دوم ابهام دارد برای عدم نفقه شماکه نمی توانید اقدام کنید چون متعدشماییداما میتوانید علی الاحساب ماهیانه مبلغی به حساب ایشان واریز نمایید.

سلام.
طبق ماده ی ۱۰ قانون مدنی؛ دستخطی که اشاره فرمودید به عنوان سند عادی، دارای اعتبار است و قابلیت استناد و ارائه در محاکم را داراست ولی حسب فرمایش تان از آنجایی که در متن دستخط از عنوان هبه و بخشش مهریه استفاده شده است نه ابراء آن، بنابراین همسرتان می توانند از بذل مهریه ی خود رجوع کرده و آن را مطالبه نمایند.

با سلام
شما میتوانید دادخواست تمکین بدهید و ثابت نمایید که خود شخصا و بدون زور و پافشاری شما ترک منزل نموده اند و در صورت عدم تمکین توسط زوجه، نفقه به ایشان تعلق نگیرد.میتوانید فی الحال مبلغی به حساب همسرتان واریز کنید تا از مجازات ترک انفاق در امان باشید.
متاسفانه این دست خط در دادگاه اثری ندارد .مگر اینکه در دفاتر اسناد رسمی و در حضور پدر یا جد پدری همسر قرارداد بذل مهریه را تنظیم میکردید.