ارث خواهر ابی و برادر ابوینی چقدر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹,۶۲۵ #99308

اگر برادر و خواهر ابوینی باشند ابی ها که ارث نمیبرند
و مورد بعدی اگر خواهر برادر ابی یا ابوینی باشند ایا اگر ترکه اضافه امد چیزی به امی ها میرسد یا به آنها از اضافه چیزی داده نمیشود.

مشاوره حقوقی وقف
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام به دلیل بودن خواهر و برادر ابوینی از پدر مادر مشترک دیگر به خواهر یا برادر ابی از پدر فقط مشترک ارث نمیرسد

یک: اگر شخصی فوت کند و وراث طبقه اول مثل والدین، فرزند و نوه نداشته باشد، ارث وارد طبقه دوم یعنی خواهر و برادر می‌شود (همسر در کنار طبقات مختلف ارث سهم‌الارث خود را می‌برد)

دو:طبق ماده918 قانون مدنی اگر متوفی اخوه ابوینی (یعنی خواهر برادری تنی از پدر و مادر مشترک) داشته باشد، دیگر اخوه ابی (از پدر مشترک) ارث نمی‌برند. مثلا اگر مرحوم، وارث طبقه اول نداشته باشد در طبقه دوم یک برادر تنی و یک برادر اَبی داشته باشد به برادر اَبی در نتیجه ارثی نخواهد رسید. به زبان ساده اگر شخصی، خواهر و برادری که پدر و مادرشان یکی باشد داشته باشد، دیگر به خواهر و برادری که فقط از پدر مشترک باشند، ارثی نمی‌رسد.

سه: خواهر یا برادر امی (از مادر مشترک) تحت هر شرایطی ارث می‌برد.