به نرخ روز تصادف حساب میشه؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۴۹۲ #99264550

سلام به همگی🌹
بنده تصادف کردم و راننده ی مقصر هستم میخواستم بدونم آیا دیه ی من که متعلق به بیمه شخص ثالث هست (یعنی بیمه ی حوادث راننده ی مسبب حادثه) به نرخ روز تصادف حساب میشه یا به نرخ روزی که پرداخت میشه؟؟؟؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دیه به نرخ روز قابل محاسبه است.

دیه به نرخ روز پرداخت محاسبه میشود

بادرودوسلام دیه به نرخ روز محاسبه و پرداخت می شود.

با احترام بله ملاک نرخ روز است

وقت بخیر دیه به نرخ روز پرداخت می‌شود...

دوستان و همکارانی که قائل به پرداخت خسارت صدمات بدنی به راننده مسبب حادثه به صورت یوم الادا،پرداخت دیه به نرخ روز هستند اولا به نظریه مشورتی ۷/۹۸/۵۷۳ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۰ اداره کل حقوقی قوه قضائیه مراجعه کنند و در مورد آن باید دانست صراحتی در قانون برای پرداخت عنوان دیه برای مسبب حادثه وجود ندارد و این نظریه براساس آیین نامه اجرایی ماده ۳ قانون بیمه اجباری تاسیس شده و اتفاقا در رویه بسیار مورد استفاده و عمل قرار می گیرد ثانیا با مراجعه به آیین نامه اجرایی ماده (۳) قانون بیمه اجباری، خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه (بیمه حوادث راننده مسبب حادثه) - مصوب ۱۳۹۶/۰۴/۲۸ در ماده چهار صراحتا پرداخت صدمات بدنی مسببین حادثه را حداکثر تا مبلغ مندرج در بیمه نامه تعیین نموده و مفهوم آن این است اگر دیه در سال بعد افزایش یافت تعهد بیمه گر به پرداخت حداکثر مبلغ مندرج در بیمه نامه خواهد بود و نتیجتا خسارات بدنی مسبب حادثه به روز محاسبه و پرداخت نخواهد شد.

با سلام
بیمه به نرخ روز پرداخت می شود ﺿﻤﻨﺎ ﭼﻨﺎنﭼﻪ ﺑﯿﻤﻪﮔﺮ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻣﺎده ۳۲ ﻗﺎﻧﻮن بیمه اجباری ﺑﻪ وﻇﺎﯾﻒ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺧﻮد در اﯾﺪاع ﻣﺒﻠﻎ ﺧﺴﺎرت ﺑﻪ ﺻﻨﺪوق ﺗﺄﻣﯿﻦ ﺧﺴﺎرتﻫﺎی ﺑﺪﻧﯽ اﻗﺪام ﮐﺮده ﺑﺎﺷﺪ، وﻓﻖ ﻣﺎده ۳۷ اﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮی اﻟﺬﻣﻪ ﻣﺤﺴﻮب ﺷﺪه و ﻣﻮﺟﺒﯽ ﺟﻬﺖ ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﻌﺎدل دﯾﻪ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ روز ﻧﻤﯽﺑﺎﺷﺪ