اثبات شهادت دروغ چطور است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۷۴ #99074421

با سلام و احترام
با توجه به اینکه در پرونده اینجانب متشاکی برای فرار از قانون شاهد دروغین معرفی نموده که اصلا در صحنه دعوا نبوده و از دوستان نزدیک متشاکی است و پرونده در مرحله ابتدایی بازپرسی قرار دارد
در چه مرحله ای میتوان برای اثبات دروغین بودن شاهد از قاضی یا بازپرس حکم گرفت تا موقعیت مکانی آن فرد را از اپراتورهای همراه اول یا ایرانسل در روز حادثه استعلام گرفت.

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
باید ادله ای بر کذب شهادت آنها داشته باشید.

با سلام
میتوانید ادعای دروغین بودن شهادت را مطرح کنید و قاضی تصمیمی در این خصوص اتخاذ خواهد نمود

با سلام
شما بدوا میبایست شکایت علیه شاهدان نمائید و پس از اثبات شهادت کذب میتوانید به نتیجه مطلوب خویش در پرونده برسید

میتوانیدباپرسید سوالهایی درجلسه که دروزحادثه اتفاق افتاده وخبرندارند دروغ بودن شهادت آنهارا اثبات کنید

سلام
در چه مرحله ای میتوان برای اثبات دروغین بودن شاهد از قاضی یا بازپرس حکم گرفت/////
شهادت باید از روی قطع و یقین ادا شود. ضمن آن که دادگاه حق تحقیق و بررسی لازم را درخصوص خلاف واقع بودن شهادت، خواهد داشت. حاصل آن که در صورت علم به خلاف واقع بودن شهادت، شهادت مذکور معتبر نمی باشد.
شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه و جرم تلقی میگردد .
ادای شهادت کذب در دادگاه و نزد مقامات رسمی است. این جرم از جرایم مطلق محسوب می شود.
یکی از راه‌هایی که در دادگاه به اشخاص کمک می‌کند تا از شهادت افراد بدون صلاحیت جلوگیری کنند «جرح و تعدیل گواه» است. جرح گواه به معنی ادعای فقدان یکی از شرایطی است که قانون برای شاهد مقرر کرده است.
قوانین جزایی ایران از حیث شرایطی که برای شاهد در نظر گرفته‌اند به دو دسته تقسیم شده‌اند دسته‌ای که شهادت شاهد در آنها موضوعیت دارد و شهادت به عنوان دلیل شرعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و دسته‌ای دیگر که در آنها طریقت دارد و شهادت برای اطلاع شنیده می‌شود. هنگامی که شهادت شاهد به عنوان دلیل شرعی مورد استناد قرار می‌گیرد شاهد باید دارای شرایطی باشد که ماده ۱۵۵ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری نیز به آنها اشاره کرده است