آیا نصف خونه ای که قبل از عقد خریدم به زنم تعلق میگیره؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۷ #99039801

سلام
میخواستم بدونم اگه من چند ماه قبل از عقد یه خونه خریده باشم ولی سند نخورده باشه به نامم بعد از اینکه عقد کردم آیا این ملک جز اون شروط دوازده گانه عقدنامه حساب میشه و نیمی از اون به زنم تعلق میگیره؟ وقتی سند بزنم مالکیت من حساب میشه یا قبلش؟
۲. سوال دوم اینکه اگه بعد از عقد و زمانی که هنوز دادخواستی داده نشده من این ملک رو بفروشم و مثلا یه خونه بزرگتر بگیرم چی؟
آیا این ملک جدید چون بعد از عقد و در زمان زندگی مشترک بوده بعدها همچین شرایطی خواهد داشت؟
( در صورتی که من قبلا یه خونه داشتم و حالا فقط با مبلغ حدود ۵۰ میلیون وام گرفتم و روش گذاشتم و بزرگتر خریدم )
۳. با این شرایط که گفتم این خونه من جز مستثنیات دین حساب میشه؟
ممنون میشم یکم کامل راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بحث نصف اموال زمانی پیش می آید که مرد یک طرفه و بدون دلیل زن راطلاق دهد . لذا ازالان نگران نصف اموال نباشید

سلام- جواب س۱" اگر شما خانه ای خریدی ولی هنوز بنام نشده و به شما وکالت داده شده و در دفاتر ثبت شما بعنوان مالک جدید معرفی شده اید پس این مورد جزء دارائی شما محسوب می شود. و به محض اینکه عقد کردید همسر شما مالک نصف دارائی شما میگردد. وکالت خرید ملک، سند مال غیر منقول محسوب می شود.
س۲- اگر همسر شما هنوز دادخواست مهریه و ... را نداده باشند و شما ملک را بفروش برسانید نمی توانند ادعائی بر روی دارائی شما داشته باشند.
س۳- منزل شما همانطور گفته شد در صورتیکه ملک بنام شما باشد دادگاه می تواند آن ملک را مصادره نماید و به جای مهریه همسرتان در نظر بگیرند.