ماده ۴۷۰ مشمول دیه شکستگی استخوان است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۵۰۶ #98990877

با سلام
ماده ۴۷۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ می گوید:
در صورتی که مرتکب دارای عاقله نباشد،یا عاقله او بدلیل عدم تمکن مالی نتواند دیه را در مهلت مقرر بپردازد،دیه توسط مرتکب و در صورت عدم تمکن از بیت المال پرداخت می شود .در این مورد فرقی میان دیه نفس و غیر آن نیست.
۱-آیا این قانون با اشاره به جمله‌(( در این مورد فرقی بین دیه نفس و غیر آن نیست))مشمول ۱۰%دیه شکستگی استخوان بینی می شود؟
۲-شرایط و مدارک اثبات عدم تمکن مالی عاقله و مجنون محجور(مرتکب) چیست با استشاهد محلی و استعلام بهزیستی میشود ثابت کرد؟
۳_ با اشاره به جمله ((دیه را نتواند در موعد مقرر بپردازد)) میشود تا دیه به اجرای احکام ابلاغ شد و هنوز اقساط دیه شروع نشده از این قانون استفاده کرد یا باید حتما عاقله و مجنون نتوانند چند قسط از دیه رو پرداخت کنند بعد به این قانون استناد کند؟

مشاوره حقوقی دیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
1 _ بله می شود .
2 _ استشهادیه و نامه از بهزیستی و تحقیق از مراجع ذی ربط در خصوص میزان اموال و دارایی
3 _ اگر دیه قسطی شده باشد نشان از تمکن عاقله یا مرتکب به پرداخت دیه به نحو اقساط است و نوبت به صندوق بیت المال نمی رسد .