آیا به راننده مقصر در حادثه واژگونی در سال 91 از طریق بیمه ایران دیه تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۵۴۰ #9857

بنده در تاریخ 1391/12/21 که در آن زمان سرباز نیروی انتظامی بودم با خودروی سازمانی واژگون که در اثر آن اینجانب به عنوان راننده و شخص دیگری که سرنشین بود هر دو مجروح شدیم.ضمنا کروکی حادثه نیز بنده را مقصر نمود.سرنشین خودرو به دلیل اینکه بتواند دیه خود را دریافت کند علیه اینجانب طرح دعوی نمود که نهایتا از بیمه شخص ثالث دیه خود را دریافت نمود.ولی بیمه ایران به اینجانب که از ناحیه زانوی چپ دچار پارگی کامل مینیسک و رباط زانوی چپ شده بودم و توسط پزشکی قانونی برای اینجانب ده درصد تعیین ارش شده بود دیه ای پرداخت نکرد و اعلام کرد که در سال نود و یک طبق قرداد بیمه ایران با نیروی انتظامی به راننده ی مقصر دیه تعلق نمی گیرد.گرچه این قانون در سال 92 و 93 اصلاح گردید و راننده ی مقصر را هم تحت پوشش قرار دادند.سوال این است که آیا بنده می توانم از بیمه ایران دیه خود را دریافت کنم یا خیر؟ضمن اینکه اگر ممکن است تاریخ دقیق اصلاحیه را به بنده اطلاع دهید زیرا ممکن است اصلاحیه در اواخر سال 91 و در اسفند ماه صورت گرفته باشد و اگر قبل از تاریخ فوق الذکر باشد مشمول اینجانب شود.دیگر اینکه بنده در آن زمان در لباس نظام و در حال مأموریت بودم که این اتفاق رخ داد که نهایتا باعث صدمه بدنی به اینجانب شد.سوال دوم اینست مگر ممکن است که سازمانی مثل نیروی انتظامی که خود مجری قانون است و اکثرا در حال مأموریت جان پرسنل خود را بیمه نکند و اگر اینجانب به طرفیت نیروی انتظامی اقامه دعوی حقوقی کنم چند درصد ممکن است که نتیجه بگیرم؟
مزید امتنان خواهد بود که پاسخ این سوال را در صورت امکان سریعتر به اطلاع اینجانب برسانید.خداوند در همه حال یاورتان باشد.

مشاوره حقوقی قانون بیمه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در تصادفات دیه پس از صدور حکم قابل پرداخت مباشد، لیکن به طور کل کلیه زیاندیدگان دیه را اخذ مینمایند چه مقصر باشند چه زیاندیده

با سلام با توجه به اینکه تاریخ وقوع حادثه قبل از اصلاح قانون و شامل شدن حوادث شخص مسبب و مقصر حادثه می باشد.
اگر شما نسبت به سازمان مربوطه اعلام رضایت نکرده باشید و همچنین در رای دادگاه منع تعقیب صادر نشده باشد با شرایطی میتوان اقدام نمود.
آنا در مورد بیمه بیمه سازمانی ،شما تخت پوشش بیمه مسولیت آن سازمان بوده اید. و میتوانید اقدام نمایید.
با تشکر

 منظور از شخص ثالث، هر شخصی است که به سبب حوادث وسایل نقلیه موضوع این قانون دچار زیانهای بدنی و یا مالی شود به استثناء راننده مسبب حادثه.پس بیمه شخص ثالث برای راننئه نمیباشد. در خصوص قرارداد بین بیمه ایران و  نیروی انتظامی باید به بیمه ایران مراجعه کنید.

موفق باشید