آیا گواهی عدم حضور بوسیله رای صادره موسسه، مورد قبول واقع میشه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۹۱ #98508370

سلام بنده در سال ۹۶ از یک بساز فروش که به صورت مشارکتی اپارتمانی رو ساخته بودن طبقه دوم رو طی مبایعه نامه خریدم در مبایعه نامه فروشنده متعهد شد که در تاریخ ۹۷/۰۶/۳۰ سند رو به نام بنده بزنه و اگه نتونه سند بزنه برای هر روز صد هزار تومان جریمه گذاشتیم در ضمن بنده یه چک هشتاد میلیونی به تاریخ تنظیم سند برای بقیه ثمن معامله دادم و تو مبایعه نامه نوشتیم که شرط پرداخت چک منوط به تنظیم سند میباشه و تو متن چک هم از بابت تنظیم سند نوشتم متاسفانه فروشنده در تاریخ مقرر بهم ضمن اینکه سند نداد چک رو هم به شخص ثالث داد و اون هم چک رو در همان تاریخ برگشت زد، همچنین با توجه به اینکه تو مبایعه نامه جهت تنظیم سند شماره دفتر خانه ای مشخص نشده بود بنده نتونستم گواهی عدم حضور بگیرم در نتیجه بعد از دو ماه بنده طی اظهار نامه ای از ایشان خواستم که که با توجه به اینکه به تعهداتش در موعد مقرر عمل نکرده ظرف مدت ۱۵ روز نسبت به انتقال سند و عودت چک اقدام کنه وگرنه موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد سپس بعد از ۴۵ روز بنده از طریق موسسه داوری که مورد قبول هردومون بود شکایت کردم موسسه داوری نیز با توجه به مبایعه نامه فقط فروشنده رو مورد دعوی قرار داد و مالک اصلی زمین رو که با فروشنده مشارکت داشت مورد دعوی قرار ندادش و سپس در رای صادره به فروشنده سه ماه فرصت داد که سند را در دفتر خانه ۱۳۹ به نام بنده بزند واین رای توسط ثنا به فروشنده ابلاغ گردید ولی دوباره فروشنده در موعد مقرر در دفترخانه ۱۳۹ حاضر نشده و بنده عدم گواهی حضور گرفتم و به موسسه دادم سپس داور موسسه رای رو به نفع بنده داده و رای صادره رو به دادگاه ارجاع داد دادگاه نیز رای رو به فروشنده ابلاغ کرد بعد ان فروشنده به رای موسسه اعتراض نمودن و دادگاه
نیز بدون مطالعه رای موسسه، به داور موسسه از نظر صلاحیت ایراد گرفته و نوشتن که داور انتخابی بنا به دلایلی صلاحیت رای دادن ندارن و رای رو باطل اعلام کردن بنده نیز به رای اعتراض کردم و بنده مدارکی که نشانگر صلاحیت داور انتخابی بود به دادگاه تجدید نظر ارایه دادم متاسفانه دادگاه تجدید نظر به موضوع دادگاه بدوی توجه نکرده و در رای صادره نوشته با توجه به اظهارات فروشنده،ایشان فقط یک سازنده هستن و دعوی متوجه ایشان نمیباشد و تنظیم سند متوجه مالک اصلی میباشد سوال بنده اینه، با توجه به رای دادگاه تجدید نظر بنده چطور میتونم به حقم برسم با فرض اینکه بنده بعد از دوسال بخوام دوباره شکایت کرده و هردوی مالک و فروشنده رو مورد دعوی قرار بدم، اونوقت وجه التزام بنده از چه تاریخی محاسبه میشه ایا گواهی عدم حضوری که بوسیله رای صادره موسسه از دفتر خانه ۱۳۹ گرفتم ویا تاریخ ثبت شکایتم از طریق موسسه داوری، با توجه به رای دادگاه تجدید نظر مورد قبول واقع میشه یا نه لطفا راهنماییم بفرمایین

مشاوره حقوقی داوری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به اینکه دادگاه داور را صالح به رسیدگی ندانسته،رای داور قابل ترتیب اثر نمیباشد

اگر رای دادگاه تجدید نظر به صورت قرار رد دعوا یا قرار عدم استماع دعوا صادر شده باشد میتوانید مجددا شکایت نمایید با توجه به اینکه فرمودید دادگاه داوری را صالح ندانسته بنابراین گواهی عدم حضور ناشی از آن نیز فاقد وجاهت قانونی است

با سلام
در مورد عدم صلاحیت داوری اگر دلایلی ارائه شده باشد و داور صالح نباشد حکم صادره صحیح می باشد. در مورد اعتراض به رای داور نی زباید در پروسه قانونی عمل می شده که عنان نفرمودید.در مورد الزام به تنظیم سند نیز باید خواندگان تمامی ایادی ما قبل و مرتبطین بوده باشند که در اینجا رای دادگاه تجدید صحیح می باشد.در مورد وجه التزام از زمان ایفای تعهد محسب می شود و چون مقرر بوده در تاریخ مشخص این تنظیم سند صورت پذیرد لذا از همان تاریخ محاسبه می شود.

با سلام
در مورد عدم صلاحیت داوری اگر دلایلی ارائه شده باشد و داور صالح نباشد حکم صادره صحیح می باشد. در مورد اعتراض به رای داور نی زباید در پروسه قانونی عمل می شده که عنان نفرمودید.در مورد الزام به تنظیم سند نیز باید خواندگان تمامی ایادی ما قبل و مرتبطین بوده باشند که در اینجا رای دادگاه تجدید صحیح می باشد.در مورد وجه التزام از زمان ایفای تعهد محسب می شود و چون مقرر بوده در تاریخ مشخص این تنظیم سند صورت پذیرد لذا از همان تاریخ محاسبه می شود.