آیا طبق ماده ۸۰۳ قانون مدنی اگر زوج و خانواده از طلاها رجوع کنند طلاجات به زوج تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۳۳۱ #98283839

سلام به وکلای گرامی
زوج و زوجه ایی در حال زندگی هستند. اما به دلیل اختلافات بیم آن میرود که زوجه منزل مشترک را ترک کند و طلاجات را نیز با خود ببرد. طبق توافق خانواده های زوجین مبلغ ۴۰ میلیون تومان طلا بابت مهریه توسط زوج خریداری شده و به زوجه تحویل داده شده و هیچ بحث و دعوایی سر این موضوع نیست. بحث بر سر طلاهایی است که در نامزدی، سر عقد و دوران زندگی زناشویی زوج و خانواده یه وی به زوجه کادو داده اند. ۱- طبق مواد ۱۰۳۷ و ۱۰۳۸ قانون مدنی و نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه شماره ۲۰۶/۷ آیا چون این نامزدی و عقد منجر به ازدواج شده طلاها هبه معوض تلقی شده و طلاجات به زوجه تعلق میگیرد؟ ( لازم به ذکر است اگر این طلاهای کادو هبه معوض تلقی شود خانواده یه زوجه هیچ عوضی که طلا یا پول یا هر چیز دیگر... به زوج نداده اند).۲- آیا طبق ماده ۸۰۳ قانون مدنی اگر زوج و خانواده یه وی از طلاها رجوع کنند طلاجات به زوج تعلق میگیرد؟.(لازم به ذکر است عین طلاجات با فاکتورها در منزل نزد زوجین است).لطفا تا قبل از این که زوجه طلاها را نبرده تکلیف این طلاها را روشن کنید.با تشکر فراوان از همه وکلا

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
استرداد براساس فاکتور بلامانع است

در صورت باقی بودن طلاها استرداد آن بلامانع است نظر مشورتی اداره حقوقی قوه خلاف قانون است و لازم الاتباع نیست

سلام به نظر نمیرسد طلاهایی که توسط خانواده زوج به زوجه هبه شده است معوض باشد و نظریه مشورتی که صادر شده مربوط به هدایای دوران نامزدی است که عوض آن ازدواج است و حتی اگر در دادگاه پذیرش شود دیگر هدایای دوران زندگی را نمیتواند شامل شود.

با سلام
در صورت طلاق بین زوجین، چون میتوان گفت که اهدای طلا به عروس و داماد نوعی هبه میباشد طرفین میتوانند از هبه خود رجوع کنند و طلاهایی که خانواده (فامیل)داماد گرفته به داماد و طلاهایی که خانواده (فامیل)عروس خریداری کرده به عروس تعلق خواهد گرفت.