آیا آنها با شکایت سهم بنده را صاحب میشوند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۶ #97911490

باسلام من پدرم ۲۴ سال است فوت کرده و مادرم ۵ سال و بنده الان در خانه پدری هستم خواهرام از من شکایت کرده اند که باید حق اینهمه سال که در خانه پدرم بودم را بدهم و من تا زمانی که خانه به فروش نرود جایی برای رفتن ندارم آیا آنها با شکایت سهم بنده را صاحب میشوند

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
۱- سهم الارث شما محفوظ میباشد.
۲- صرفا میبایست اجرت المثل ایام تصرف را پرداخت نمایید.
۳- در صورتیکه بتوانید اثبات نمایید در زمان حیات مادرتان،ملک در اختیار و تحت تصرف ایشان بوده است،از پرداخت اجرت المثل چند سالی که با مادرتان مشترک زندگی نموده اید معاف خواهید شد.

میتوانند اجرت المثل ایام تصرف را از شما مطالبه نمایند . ولی سهم الارثتان محفوظ است .

به نام خدا
اینکه خواهران شما در منزل پدری و ماترک ایشان دارای حق و سهم هستند مسئله بدیهی و روشنی است . لکن با ید دید شکایت ایشان با چه عنوانی و تحت چه درخواستی تقدیم مقام قضائی شده است.
آنچه که ایشان میتوانند مطالبه کنند سهم الارث از منزل پدری است و اجرت المثل ایام تصرف شما آن هم تحت شرایطی که حاکی از عدم رضایت ایشان در تصرف شما در سهم الارث ایشان باشد .
ارزش منزل پدری و شرایطی که عرض کردم مشخص میکند که با کسر سهم الارث ایشان و در صورت اثبات اجرت المثل ایام تصرف میزان سهم شما از منزل پدری چقدر خواهد بود .

از شما درخواست اجرت المثل دوران تصرف نموده اند.
نمیتوانند سهم الارث شما را از شما بگیرند. ثانیا تا زمانی که مادرتان فوت نکرده بودند و شما همراه مادرتان بوده اید ، میتوانید ادعا نمایید که خانه در تصرف مادرم بوده نه من.
که انگاه شما هم در اجرت المثل دوران تصرف همانند سایر وراث به اندازه سهم خودتان شریک خواهید بود.
در صورت فوق صرفا از شما اجرت المثل دوران تصرف برای ۵ سال را میتوانند مطالبه نمایند.
البته مادرتان قانونا نباید در تحت تکفل شما بوده باشند اعم از اداره بیمه و غیره