با توجه به موضوع تخصصی پروژه، چگونه می‌توان از دادگاه درخواست بررسی فنی تعهدات انجام شده کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۱ #97483147

با سلام،
در سال گذشته اینجانب قرارداد کاری به عنوان مدیر پروژه با شخصی حقیقی به عنوان کارفرما به منظور طراحی، تعریف و پیاده سازی و راه اندازی یک سامانه اینترنتی منعقد کردم. انجام کار طبق توافق امضا شده طرفین منطبق بر برنامه فازبندی شده ۳ مرحله بود که اقدامات و هزینه های هر مرحله نیز به تفکیک مشخص شده بود. ایشان با طی مرحله اول و بخشی از مرحله دوم، به دلیل اینکه آنچه مدنظر دارند اتفاق نیافتده است به یکبار از تعهدات خویش سر باز زدند و پروژه را یک طرفه متوقف کردند.
لازم به ذکر است که در قرارداد ماده ای برای حل اختلاف پیش بینی شده است که طرفین در صورت بروز اختلاف میبایست ابتدا با حسن نیت میان یکدیگر و سپس موضوع را در کمیته حل اختلاف متشکل از طرفین و ۳ نفر نماینده مورد وثوق دو طرف مطرح و تصمیم گیری کنند. با این وجود ایشان بدون انجام این مراحل، به یکباره اقدام به طرح شکایت در دادگاه کردند. ابتدا یک شکایت کیفری مبنی بر کلاهداری و سپس شکایت حقوقی مبنی بر مطالبه هزینه های پرداختی و خسارت. شکایت اول (کلاهبرداری) در دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر رد و نظر بر برائت و عدم تعقیب قطعی برای بنده صادر شد. مورد شکایت دوم هم در جریان هست که برای ۱۰ روز آینده ابلاغیه زمان رسیدگی در دادگاه حقوقی صادر شده است.

لذا با توجه به موارد فوق الذکر خواهشمند است به سوالات زیر پاسخ دهید و اینجانب را راهنمایی بفرمایید:

۱- با توجه به اینکه مفاد قرارداد مبنی روش حل اختلاف رعایت و انجام نشده است، آیا طرح شکایت پیش از انجام آن درست و قانونی است؟

۲- با توجه به اینکه محل انجام کار و امضای قرارداد (مطرح شده در قرارداد توشیح شده) شهر تهران می‌باشد، ولیکن کارفرما شکایت خود را در دادگاه محل اقامت خود در استان گیلان مطرح کردند، آیا این اقدام درست است؟ و امکان انتقال پرونده به تهران می‌باشد؟

۳- با توجه به موضوع تخصصی پروژه که در زمینه استارت آپی و تجارت الکترونیک و اینترنتی است، چگونه می‌توان از دادگاه درخواست بررسی فنی و کارشناسی نسبت به بررسی و نظر در مورد تعهدات انجام شده کرد؟

باتشکر و سپاس

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام نظر به توافق حاصله با این شرح که در کمیته حل اختلاف متشکل از طرفین و ۳ نفر نماینده مورد وثوق دو طرف مطرح و تصمیم گیری کنند. لذا موضوع از مصداق داوری می باشد به تبع آن دادگاه صالح به رسیدگی( غیر از موارد استثایی ) که خارج از موضوع سئوال مطروحه می باشد نمی باشد ضمن اینکه به استناد ماده ۱۳ ق. ا . مدنی محل انجام کار و محل تنظیم قرارداد در تهران صورت گرفته است با فرض صلاحیت هم محاکم تهران صالح به رسیدگی خواهد بود

با سلام دادخواست تامین دلیل تقدیم بفرمائید.