آیا میشه عین معین رو به دو نفر امانت داد؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۳۶۱ #97406321

سلام دوستان عزیز
آیا میشه من یک میلیون تومن رو به دو نفر امانت بدم؟ اگر من امانت میدادم و سندی میگرفتم با امضا جفت اون دو نفر اگر من مطالبه مال امانی کردم چگونه این ۱ میلیون پرداخت میشه؟ ینی تقسیم میشه؟
و سوال بعدی خیانت در امانت چطور اگر تصاحبش کردن و پسش ندادن جفتشون به خیانت در امانت محکوم میشن؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنام ایزد منان
وجه نقد به عنوان قرض میتوان به یکی داده شود و از دیگری بعنوان شاهد و یا ضامن در قبض نگارش گردد و قابل رجوع به هر دوی انها می باشد .

مشمول امانت نمی شود .

در مورد پول صرف نظر از این که اشخاص چه عنوانی برای سپردن پول و استرداد آن انتخاب می کنند خیانت در امانت کیفری محقق نمی شود و این عمل قرض محسوب می شود و عنوان کیفری ندارد.چیزی که عموم در قراردادها و رسیدهای خود تحت عنوان امانت و ودیعه و امثالهم استفاده می کنند باعث تغییر ماهیت عمل انجام شده نمی شود و این تصور اشتباهی هست که بین عموم مرسوم شده است.به عنوان مثال به جای اینکه بگویند یا بنویسند این مبلغ را به شما قرض می دهم در رسید اخذ شده می نویسند این مبلغ را نزد شما به رسم امانت می سپارم تا هر زمان خواستم به من مسترد کنید اگر مسترد نکنید خاین در امانت محسوب خواهید شد.فی الواقع جرم خیانت در امانت باید دقیقا منطبق بر همان شرایط مقرر برای این جرم در قانون باشد و با خواست افراد نمی توان برای امری که امانت نیست عنوان امانت بکار برد. مسلم است که سپردن پول و استرداد آن عقد قرض می باشد.علیرغم این اگر شما پولی به کسی بدهید که با آن پول کالای خاصی بخرد یا آن پول را صرف مواردی کند که شما تعیین نمودید به عنوان مثال به حساب خیریه واریز کند یا وسیله معینی را برای هدف خاصی خریداری کند و گیرنده برخلاف خواست شما آن پول را تصاحب کند و در مسیر مقصود و غرض اعلامی شما خرج نکند می توان در این حالت عنوان خیانت در امانت را به کار برد ولی صرف اینکه پولی بدید و بعد از مدتی پس بگیرید نمی تواند خیانت در امانت باشد حتی اگر شما عنوان امانت برای آن پول در نظر گرفته باشید.در مورد سوال شما صرفا می توانید اصل پولی که پرداختید را از ایشان مطالبه کنید چون عقد قرض خسارت دیرکرد بهش تعلق نمی گیرد.بستگی به قرار داد شما دارد اگر در متن قرارداد تعیین تکلیف نکرده باشید هر یک مسیول پرداخت نصف مبلغ می باشد.

سلام خیانت در امانت محسوب نمیگردد سپردن وجه و پول بعنوان قرض مصداق دارد نه امانت

درود بر شما، دوست عزیز عنایت داشته باشید که وجه نقد، قرض تلقی می‌شود نه امانت، در صورت امضای دو طرف نیز بایستی دید مفاد متن امضا شده چگونه است، متضامنا مسول پرداخت شده‌اند یا متساویا.

با سلام
وصف امانی جنبه اثبات دارد و باید به اثبات برسد .

با احترام نسبت به قرارداد مشخص میشود