رشوه گرفتن برای سمت مذکور چه مجازاتی دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۰ #97327943

اگر مرتشی معاون مدیرکل باشد مجازاتش چیست؟ انفصال دائم یا موقت؟ و ذیل چه ماده ای است؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مطابق ماده ۳ و ۴ قانون تشدید و همچنین مواد ۵۸۸ تا ۵۹۴ قانون مجازات اسلامی برای راشی و مرتشی حبس و جزای نقدی تعیین شده است.
شرایط لازم جهت تحقق رشوه،‎ قبول کردن‌‎ مستقیم یا غیرمستقیم وجه، مال، سند پرداخت وجه یا تسلیم مال و نیز انجام معامله صوری‌‎ با مبلغ غیر واقعی. برای انجام دادن یا انجام ندادن کاری که مربوط به سازمان ها می باشد
مرتکب در مقام مدیر کل یا کمتر از مدیر کل یا بالاتر از آن باشد، این فرد به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم می‌شود
از یک سال تا ۳ سال حبس و جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه ماخوذ و انفصال موقت از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم خواهد شد و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا هم تراز‌ مدیر کل یا بالاتر باشد، به جای انفصال موقت به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد