آیا میشود ضمانت ضامن را باطل نمود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۵۴۱ #97148092

سلام

پدرم قبل از فوت ضامن یکی از دوستانشون شدند که ما نمیشناسیم برای وام بانکی و ایشون یک ماه پرداخت قسطشون رو انجام ندادن و احتمال اینکه دوباره تکرار بشه هست.

آیا برای باطل کردن ضمانت راهی هست که بتونم به عنوان وارث اقدام کنم؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سللم
اصولا ضمانت رو نمیشود فسخ یا باطل نمود مگر بانک قبول کنه بهرحال شما با پرداخت اقساط عقب مانده از طریق ماترک پدر میتونین دراینده شکایت مطرح و پس بگیرید

بعد از فوت ضامن در صورتی که وام‌گیرنده به تعهدات خود عمل نکند ، بدهی از روی میراث ضامن برداشته می‌شود.

سلام باید بانک با این موضوع موافقت کند . در غیر یان صورت حقوق بازنشستگی و دیگر اموال پدرتان توسط بانک قابل توقیف می باشد .

در صورتی که خدایی ناکرده ضامن فوت شد، بدهی از روی ترکه او برداشته می شود. برای مثال اگر شخصی ۱۰۰میلیون ضامن شود و بعد از آن، فوت شود و ترکه او در کل ۲۰۰میلیون باشد، این شخص به غیر از بانک که از او طلبکار است و می تواند بدهی اش را از ترکه بردارد، اشخاص دیگری هم به عنوان وراث دارد. اما هرچقدر هم که وراث داشته باشد باید کناری بایستند و کسانی که طلب آنها وثیقه دارد، برای دریافت طلب خود مقدم می‌شوند.

اگر بانک از شخصی وثیقه عینی مانند سند خانه دریافت کند و آن شخص فوت کند . هر چند خانه اش جزو ترکه است‌، به وراث نمی رسد و به بانک می‌رسد. صاحب وثیقه عینی بر همه و حتی بر وراث هم مقدم است. اما بانکی که ضمانت یک نفر را پذیرفته است به این دلیل که ضمانت وثیقه عینی نیست و شخصی است، نمی‌تواند همه ترکه ضامن فوت شده را بردارد. در این مورد بانک یا طلبکار در صفی به نام غرما قرار می گیرد که افراد طلبکار در آن قرار می گیرند و به نسبت طلبشان از روی ترکه بر می‌دارند. زیرا ممکن است به همان اندازه که این بانک از متوفی طلبکار است، افراد دیگری هم طلبکار باشند. اگر ترکه کافی بود موضوع تمام است اما اگر ترکه کافی نبود دیگر چاره‌ای نیست و می‌گویند" المفلس فی امان الله " و وراث از جیب خود و شخصا جور او را نمی‌کشند. اگر هم بعد از اینکه طلبکارها طلب خود را گرفتند چیزی از ترکه باقی ماند، قهرا به وراث منتقل می‌شود. فوت ضامن هیچ تاثیری در پرداخت دینش ندارد. در این میان فوت بدهکار هم تاثیری ندارد، زیرا طلبکار، اول به بدهکار و بعد به ضامن مراجعه می‌کند.
آیا برای باطل کردن ضمانت راهی هست که بتونم به عنوان وارث اقدام کنم؟
خیر متاسفانه