با توجه به اینکه اینجانب اطلاع دقیق از اموال خریدار و یا صاحبان چکها ندارم، چطور میتوانم مالی از ایشان مطالبه یا توقیف کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۷۸ #97114956

سلام و وقت بخیر
بنده به تازگی دستگاهی رو به شخصی فروختم که قرار شد نیمی از وجه نقدا و مابقی طی چند فقره چک پرداخت گردد، چک ها متعلق به شخص خریدار نبود، ایشان را ملزم به امضا کردن پشت چک به عنوان ضمانت پرداخت کردیم و در قولنامه ای که بینمان نوشتیم و موجود هست، البته نه به صورت رسمی، قید شده که دستگاه تا پاس شدن آخرین چک به امانت نزد خریدار میماند، اکنون که زمان اولین چک خریدار رسیده، چک به علت عدم موجودی برگشت شده و اینجانب از صاحب حساب و ضامن (خریدار) شکایت کرده و دادخواست ثبت کرده ام، شخص خریدار هم اکنون با اظهار اینکه نتوانسته پول تهیه کند و همچنین استفاده کردن از دستگاه در طول این مدت، خواستار برگشت دستگاه و پس گرفتن پول خود هست که البته مورد توافق ما نیست.
در متن چکها هیچ چیز مبنی بر "به عنوان ضمانت" ، "به شرط.." آورده نشده است و هیچ وجه التزامی جهت فسخ قرارداد گنجانده نشده است.

۱-با توجه به اینکه اینجانب اطلاع دقیق از اموال خریدار و یا صاحبان چکها ندارم، چطور میتوانم مالی از ایشان مطالبه یا توقیف کنم؟
۲-چقدر زمان میبرد و آیا امکان گرفتن وجه چکها در صورت اعراض خریدار هست؟
۳- جهت ممنوع الخروج کردن ایشان چکار باید انجام دهم؟
۴- آیا امکان مطالبه از سایر حسابهای بانکی صاحبان چک/ ضامنین هست یا خیر؟
۵- آیا نیاز به ثبت شکایت "خیانت در امانت" هست یا خیر؟!
۶- آیا باید برای هر کدام از چکها جداگانه درخواست دادرسی دهم؟

ممنون

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
۱- از اجرای احکام در خصوص اموال بدهکار از ثبت اسناد و بانک و راهور استعلام کنید
۲- زمان مشخصی ندارد و اگر مال داشته باشند وجه چک ها وصول می شود
۳-در اجرای درخواست ممنوع الخروجی نمایید
۴-فقط امکان توقیف حستبها وجود دارد
۵- موضوع فاقد وصف کیفری است
۶- خیر همه را یک جا در یک دادخواست مطالبه کنید . مگر این که صادر کننده چک ها اشهاص متفاوت باشند .

سلام و درود دوست عزیز
میتوانید در اجرای قرارتامین خواسته اموال وی اعم از خودرو، کلیه حسابهای بانکی و موسسات اعتباری و نیز ملک را استعلام و توقیف کنید.
خیانت در امانت نیاز به بررسی بیشتر دارد و بسیار ظریف است و توصیه میشود تاجایی که امکان دارد کیفری طرح شکایت نکنید و مسیر حقوقی را ادامه بدهید.
پس از قطعیت حکم در صورت عدم اثبات اعسار محکوم علیه میتوانید حکم جلب وی را بگیرید.
موفق باشید.