آیا گرفتن این جزء از مهریه ام تا ابد ساقط میشود؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۴۸۵ #96882444

باسلام
من دختری هستم که همسرم بدون هیچ دلیلی و بدون توجه به التماس های من در ندادن طلاق، من را در دوران عقد طلاق داده است. من مخالف به طلاق بودم ولی ایشان درخواست خودش را انجام داد در حال حاضر باکره هستم البته ایشان در دوران عقد من و زمانی که عقد خودش بودم کسی را مخفیانه عقد موقت می کنند و الان دایمی کرده....
الان خواهان مهریه ام هستم و در مهریه من زمینهای کشاورزی قید شده است ( ۴ قفیس معادل ۱۰۰۰ متر) که از خود همسرم می باشد. با توجه به اینکه زمینهای کشاورزی جز اموال غیر منقول هست و غیر قابل جابه جایی می باشد. آیا نصف این زمین ها مطلق به من است یا کامل یعنی ۱۰۰۰ متر؟
و اینکه در مهریه ام نوشته شده است هر کجا که زوج خانه خرید و یا ساخت دو دانگ آن مال من (زوجه) می باشد و ایشان در حال حاضر نه خانه خریده و نه ساخته اما ۳ دانگ از خانه پدری به ارث برده است و الان در خانه مستاجری زندگی میکند. و احتمال دارد زمانی هم که خانه از خود داشته باشد به نام همسر دومش کند آیا من میتوانم دونگی که طلب دارم از ارث پدریش دریافت کنم؟و یا اینکه اگر متوجه شدم خانه ی که از خودش است و به نام همسرش کرده، شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

-- نصف مهریه به شما تعلق میگیرد .
-- اگر همسرتان درخواست طلاق را مطرح نموده باشد بنا بر قاعده تنصیف میتوانید مدعی نیمی از اموالی که پس از عقد به دست آمده بشوید . اگر زمین مورد اشاره بعد از عقد به مالکیت همسرتان درآمده باشد امکان درخواست نیمی از آن وجود دارد .

نیمی از مهریه را می توانید مطالبه نمایید

ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی
هر گاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد‌ حق دارد مازاد از نصف را عینا یا مثلا یا قیمتا استرداد کند.

سلام
با توجه به اینکه شما باکره هستید نصف مهریه ای که در سندنکاحیه تعیین شده به شما تعلق خواهد گرفت

درود بر شما
در صورت طلاق نصف مهریه به شما تعلق خواهد گرفت.

با توجه به باکره بودن شما نصف مهریه به شما تعلق می گیرد و در خصوص نصف اموال هم می توانید از زمان مشترک اموالی که بدست امده است را مطالبه نمایید

اگر در حین طلاق مهریه شما بذل نشده و باقی باشد نصف آن قابل مطالبه می باشد