آیا یکی از ورثه به تنهایی میتواند دادخواست فروش مال مشاع را ارائه دهد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵۰۹ #96624664

سلام
ما سه ورثه هستیم و یک ملک موروثی از پدرمان به جا مانده من در شرایط مالی خوبی نیستم‌، اما دو ورثه دیگر کاملا تامین هستند به همین خاطر راضی به فروش ملک نمیشوند.
میخواستم بدونم من میتونم دادخواست فروش مال مشاع رو از دادگاه بگیرم؟
باید چه کار کنم؟
مراحل رسیدگی به پرونده چگونه است؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله. می توانید با اخذ گواهی عدم افراز از اداره ثبت و به استناد درخواست فروش مال مشاع را در دادگاه مطرح کنید

سلام دوست گرامی

بله شما می توانید در خواست فروش امول را بدهید، حتما در دادخواستی که ارائه می کنید یک یا چند مال منقول هم معرفی کنید و صرف درخواست فروش ملک را ندهید چون دادخواست شما رد می شود.

بله میتوانید دادخواست تقسیم ترکه علیه سایر وراث دهید

سلام درخواست تقسیم ترکه له دادگاه تقدیم کنید .

با سلام و احترام پاسخ شما مثبت میباشد و به درخواست حتی یکی از ورثه چنین دادخواستی قابل رسیدگی است. چنانچه گواهی حصر وراثت را از شورای حل اختلاف اخذ کرده باشید با کپی سند مالکیت به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک مراجعه و درخواست صدور گواهی عدم قابلیت افراز را از اداره ثبت می نمایید پروسه استعلامات و کارشناسی ها که طی شد ملک چنانچه قابل افراز نباشد در نهایت گواهی عدم قابلیت افراز را اداره ثبت صادر و به شما تحویل و به کل شرکا ابلاغ میکند. شما با در دست داشتن این گواهی و اخذ گواهی قطعیت تصمیم به یکی از دفاتر خدمات قضای مراجعه و دادخواست فروش مال مشاع را مطرح مینمایید پس از تعیین شعبه و ارجاع به شعبه دادگاه وقت رسیدگی تعیین و همه ورثه به جلسه رسیدگی دعوت میشوند و النهایه دادگاه دستور فروش ملک مشاع را از طریق مزایده صادر و به طرفین پرونده ابلاغ می نماید و با توجه به قطعی بودن این تصمیم شما درخواست تشکیل پرونده اجرایی نموده و دادورز برای تعیین قیمت ملک پرونده را پس از واریز هزینه کارشناسی به کارشناس ارجاع میدهد. پس از اعلام نظر کارشناسی چنانچه کسی به آن معترض نباشد پرونده به واحد مزایده ارجاع و اگهی های لازم برای مزایده تنظیم و ابلاغ و الصاق میگردد. النهایه در روز مزایده ملک به بالاترین پیشنهاد قیمیتی فروخته شده و حداکثر ظرف یک ماه از زمان مزایده پس از کسر سهم اجرا، سهم هر یک از وراث به آنها پرداخت میشود.

با سلام - بله میتوانید دادخواست ارائه دهید ودر اینجا اولویت خرید با دو ورثه دیگر است وچنانچه نخواهند بخرند سهم شما را در اینصورت از طریق دادگاه به مزایده گذاشته میشود وفروخته میشود .

با سلام
بله می توانید دادخواست دستور فروش ملک مشا بدهید