آیا تخلف مال غیر صورت گرفته است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۹۱ #96257211

باسلام سوال
بنده ۲ سال پیش با یک نفر شریکی یه ملک اوقافی غیر سند مالکیت ثبت اسنادی (مشاعی غیر قابل تفکیک) خریدیم بعد این شریک ما بدون اطلاع من خودسرانه خونه را به مستاجیر رهن داد و هیچ پولی از این رهن به تعلق نگرفت، سوال اول ایا تخلف مال غیر صورت گرفته است؟
در ادامه من به شریکم بارها گفته بودم اگه خواستی ۳دانگت و بفروشی من خریدارم، بعد از مدتی خبردار شدم این سهم خود را به شخص ثالث دیگر فروخته است، بدون اینکه بدیهی (رهن مستاجر) خود را با من تسویه کند، چند وقت بعد از مدتی من ۳ دانگ فروخته شده را در حضور خودش( شریکم) با شخص ثالث معامله کردم، لذا اشتباهی که کردم نصف رهن مستاجر رو قبول کردم و در قولنامه معامله ثبت شد، بعد از مدتی فهمیدم من پولی از رهن خونه نگرفتم کلاه سرم گذاشتند.
بابت معامله من با شخص ثالث که پولشونو هنوز تسویه نکردم مقداری از وجه معامله مونده کاری میتونم انجام بدم؟
ایا چون شریکم با من بدهی (بابت رهن مستاجر) خود را تسویه نکرده جرم مال غیر صورت گرفته است؟
چون بارها من به ایشان گفته بودم سهمتو میخرم الویت خرید با من نیست؟

لطفا راهنمایی کنبد

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
بلی فروش مال غیر کرده اند و جرم است

بله فروش سهم مشاعی بدون اجازه غیر فروش مال غیر است. باید سهم خود را از ودیعه مستاجر بپردازید.

سلام
شما نسبت به خرید سهم شریک خود حق شفعه دارید یعنی چه به او بگویید بمن بفروش و چه نگویید، شما از دیگران برای خرید اولویت دارید و اکنون که سهم اورا خریده اید دیگر مساله منتفی است. درمورد قرارداد اجاره شما باید به آنچه در ضمن عقد تعهد کرده اید عمل کنید و بعدا برای گرفتن حق خود به شریک سابق خود رجوع کنید. البته تمام این مسایل را نمیتوان بدون بررسی مدارک و پرونده درست و دقیق تحلیل کرد

- اقدام شریکتان اگر بدون موافقت شما باشد در حکم انتقال مال غیر بوده و قرارداد اجاره قابل ابطال است .
- در صورتی که نسبت به تسویه ودیعه مستاجر تعهدی را قبول کرده باشید باید به تعهد مذکور پای بند باشید .
- عدم پرداخت سهم شما از ودیعه ، ارتباطی با مال غیر و .... ندارد .
- شما می توانستید پس از اطلاع از فروش سهم شریکتان از قوانین مربوط به حق شفعه استفاده کرده و معامله را تنفیذ نکنید . البته با توجه به خرید سهم وی از شخص ثالث این موضوع منتفی است .