با انکار سارق در دادگاه چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۱۴ #95998449

سلام سارقین در اداره آگاهی اقرار به سرقت میکنن و چند قلم لوازم ما داخل منزلش پیدا کردند که بهمان تحویل دادند و قرار هم صادر شده فقط یکی از دوستان سارق بهم گفت تا الان دوبار گرفتنش وقتی می‌ره دادگستری جلوی قاضی انکار می‌کنه یا اگر ده قلم سرقت کرده باشه میگه هفت قلمش رو قبول دارم سه قلم گرون را قبول ندارم داخل کیف مثلا پولی نبوده در این شرایط که سارق در آگاهی و دادسرا اقرار کرده و بعضی از اموال مال‌باختگان هم کشف شده درصورتیکه بعضی از اقلام در دادگاه انکار کند باید چکار کرد از خودم شش میلیون پول نقدم داخل کیف بوده که اولش انکار کرد بعدش اقرار کرد که پول رو خرج کرده الان توی دادگاه این مبلغ رو انکار کند چکار باید کرد سپاسگزارم

مشاوره حقوقی سرقت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مخاطب گرامی، به استناد ماده ۱۷۱ از قانون مجازات اسلامی؛ هرگاه متهم اقرار به ارتکاب جرم کند، اقرار وی معتبر است و نوبت به ادله دیگر نمی رسد، مگر اینکه با بررسی قاضی رسیدگی کننده قرائن و امارات برخلاف مفاد اقرار باشد که در این صورت دادگاه، تحقیق و بررسی لازم را انجام می دهد و قرائن و امارات مخالف اقرار را در رای ذکر می کند. همچنین اقراری که تحت اکراه ، اجبار ، شکنجه و یا اذیت و آزار روحی و یا جسمی اخذ شود فاقد ارزش و اعتبار است و دادگاه مکلف است از متهم تحقیق مجدد نماید. ضمنا هرچند برخلاف امور حقوقی انکار بعد از اقرار در امور کیفری مسموع می باشد اما موجب سقوط مجازات نیست مگر در موارد مصرح قانونی. بنابراین قاضی رسیدگی کننده موظف بوده تا تحقیق و بررسی لازم را درخصوص انکار ایشان بعد از اقرار انجام داده تا چنانچه اقرار خلاف واقع بوده باشد مورد پذیرش قرارداده و در رای خود مستند نماید.