طرح دعوی از دادگاه حقوقی یا کیفری می باشد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۴۵۶ #95706201

اگر فرد الف چکی به مبلغ ۱۷۰میلیون تومان به ب جهت ضمانت پولی که ب به الف قرض داده بدهد با امضا ولی بدون تاریخ...ب چک رو تاریخ زده...الان الف میتواند چه ادعایی داشته باشد و طرح دعوی از دادگاه حقوقی یا کیفری می باشد؟
ممنون از پاسخ های دقیق شما

مشاوره حقوقی چک
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ..
اگر قراردادی مبنی بر اینکه در تاریخ مشخصی مبلغ بدهی توسط الف باید پرداخت می شده و بر خلاف قرارداد شخص الف نپرداخته باشد شخص ب به میزان مبلغ قرض می تواند چک را وصول نماید و هیچ ایرادی به شخص ب وارد نیست .
ولی اگر تا قبل از تاریخی که مقرر بوده قرض پرداخت شود ، اقدام به وصول چک کرده و گواهی عدم پرداخت گرفته باشد و یا چک را به دیگری منتقل کرده باشد.. به نوعی وصف کیفری دارد ، چون تا قبل از سر رسید پرداخت بدهی ، چک در نزد ایشان امانت بوده و بعد از سر رسید و عدم پرداخت قرض گیرنده ، مالک مبلغ چک به میزان مبلغ قرض داده شده ، می شود .

با سلام
اگر قراردادی تنظیم و مشخصات و دلیل ارایه چک ( امانی - ضمانی ) در آن قید شده باشد میتوان اقدام کیفری کرد
اما در غیر اینصورت صرفا اقدام حقوقی خواهد بود

جون جک جهت ضمانت بوده است طرح دعوی حقوقی است

باسلام
به دلیل اینکه چک بابت ضمانت بوده ازدادگاه حقوقی طرح دعوی کنید

سلام
می توانید با تقدیم دادخواست اقامه دعوی کنید. دادگاه حقوقی

با سلام؛
چک‌های تضمینی طبق ماده ۱۳ قانون صدور چک، فاقد وصف کیفری هستند و دارنده نمی‌تواند در خصوص چکی که بابت تضمین تعهد یا ضمانت دین دریافت کرده، شکایت کیفری کند.

با توجه به ارتباط بین دو امر قراردادی قرض و ضمانت فی مابین ، دادخواست حقوقی مطرح می شود ونه طرح دعوی کیفری