آیا طلاق شرعی توسط یک روحانی و با حضور چند شاهد صحیح است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۰۲۵ #95443528

عقد من دائم با سند عادی و با نامه پزشک زنان انجام شده و بعد از عقد متوجه شدم این شخص قبلا با دو همسرش زندگی خوبی نداشته و هرکدام از آنها با حکم دادگاه طلاق گرفته اند، و ایشان بیماری روانی دوقطبی دارد و سابقه بستری در بیمارستان روانی دارد، به این دلیل نخواستم ثبت واقعه ازدواج صورت گیرد و ایشان طلاق را با مشکل مواجه کند، برادر ایشان روحانی بوده در حضور شاهدان صیغه طلاق شرعی جاری نموده و دست نوشته ای در همین موضوع با امضا شاهدان منعقد گردید اما ثبت جایی نشده، اکنون ایشان بعد از هفت ماه درخواست ثبت واقعه ازدواج به دادگاه داده اند، و همچنین در محل کار و زندگی من بنده را زنا کاری وخیانت در ازدواج متهم می کنند.

آیا طلاق صحیح است؟

یا اسم ایشان در شناسنامه من باید درج شود؟

آیا میتوانم از ایشان به دلیل تهمت و افترا شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی طلاق
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طلاق انجام شده صحیح بوده.
همچنانکه عقدشما شرعی بوده طلاق هم شرعی بوده .

به دلیل تهمت و افتراء می توانید شکایت کنید

سلام ازدواج و طلاق شما هر دو صحیح است ولی عدم ثبت آن جنبه کیفری دراد و می توانید علیه شوهر شکایت کنید . درخواست ثبت ازدواج نیز در نتیجه بی تاثیر است . چرا که شما هم بعدا درخواس ثبت واقع طلاق می دهید و طلاق رسمی ثبت می شود . اما اسم شوهر در صورتی از شناسنامه شما حذف می شود که یا باکره باشید یا ازدواج دیگری به صورت رسمی انجام دهید .

با سلام پاسخ جناب آقای دکتر رستمی کامل است.

از لحاظ شرعی ازدواج و طلاق صحیح است اما از نظر قانونی عدم ثبت واقعه ازدواج و طلاق جرم است
می توانید علیه ایشان تحت عنوان تهمت و افترا شکایت کنید

آیا طلاق صحیح است؟

اولا بر فرضی که تمامی مطالبی که فرمودید مبنی بر صحت بگذاریم و اینکه شما بتوانید تمامی ادعاهایتان را اثبات کنید

از نظر شرعی هم اصل ازدواج و هم اصل طلاق شما کاملا صحیح و بدون هیچ گونه ایرادی است

اما از نظر قانون ایران اصل ازدواج و اصل طلاق باید در دفتر خانه ثبت شود و الا مجازات دارد

در مورد شما گرچه ممکن است از نظر قانونی به دلیل ثبت نکردن ازدواج و طلاقتان مورد توبیخ قراربگیرید ولی عمل غیر شرعی انجام نشده است لذا از این بابت جای نگرانی نیست
یا اسم ایشان در شناسنامه من باید درج شود؟
خیر شما با اثبات طلاق شرعی و بردن شهود خود اگر اثبات کنید اصل طلاق را دیگر نیازی نیست ثبت شود
آیا میتوانم از ایشان به دلیل تهمت و افترا شکایت کنم؟

بله شما با اثبات اینکه ایشان چنین حرف هایی را به شما زده است می توانید از ایشان شکایت کنید