کسر حقوق بابت مهریه چطور انجام میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳,۵۷۲ #95239217

با سلام .لطفا راهنمایی کنید که کسر ۱/۴ حقوق بابت مهریه قبل از کسورات است یا از خالص پرداختی به کارمند؟؟؟لطفا ماده قانونی نیز اشاره شود.متشکرم

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
برای ماده قانونی که فرمودین : طبق ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی : اگر محکوم‌علیه کارمند باشد محکوم‌له می‌تواند تقاضا کند که حقوق و مزایای محکوم‌علیه توقیف شود :
و این کسری صرفا از خالص دریافتی محکوم خواهد بود و نیز در صورت مجرد بودن یک سوم حقوق محکوم و در صورت متاهل بودن یک چهارم حقوق ( البته بر حسب نظر قاضی ) انجام میگیرد .

بر اساس ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی : اگر محکوم‌علیه کارمند باشد محکوم‌له می‌تواند تقاضا کند که حقوق و مزایای محکوم‌علیه توقیف شود .
مطابق تصریح این ماده (ماده ۹۶) صرفا حقوق و مزایای کارکنان دولت قابل توقیف است و سایر دریافتیها از جمله عائله مندی و ..... قابل توقیف نمی باشد . درتائید این نظر اداره حقوقی قوه قضائیه اقدام به صدور چند نظریه نموده است مانند : نظریه شماره ۳۲۱۳/۷ – ۷۱/۷/۱۱ : کسر ثلث یا ربع حقوق کارمندان از اصل و مزایای حقوق است نه ازباقیمانده آن . همچنین نظریه شماره ۵۹۳۶ – ۱۳۸۲/۷/۱۴ اعلام می دارد : کسر ربع یا ثلث حقوق موضوع ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی شامل فوق العاده شغل نیز می شود ولی شامل دریافتهای کارمند که مربوط به کار و فعالیت مازاد بر تکلیف و وظیفه قانونی است از جمله اضافه کاری ، حق التدریس ، حق التالیف وامثال آن نمی شود . و طبق نظریه شماره ۶۹۴۹/۷ – ۱۳۸۲/۸/۲۸ : مزایای غیر مستمر از جمله اضافه کاری و ماموریت از شمول ماده ۹۶ قانون اجرای احکام خارج است .

سلام
از خالص دریافتی محاسبه می شود.