فرق آپارتمان و مجتمع طبق قانون در چه مواردی است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷,۰۷۳ #95140954

با سلام فرق بین آپارتمان و مجتمع از لحاظ قانونی و عرف چیست؟

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
واحدهای آپارتمان و مجتمع‌ مسکونی از لحاظ ویژگی‌های فیزیکی و ظاهری با هم فرقی ندارند. تفاوت آنها در “نوع مالکیت” می باشد.
واحدهای آپارتمانی ( Apartment) در یک مجتمع در مالکیت یک شخص یا سازمان می باشند که این واحدها به مستاجران اجاره داده می شود.

مجتمع‌های مسکونی (Condo ) در مالکیت اشخاص می باشند و معمولا انجمن یا اتحادیه مالکان محلی با همکاری و هماهنگی شرکت‌های مدیریت ملکی با دریافت مبلغی ماهیانه از مالکان و صاحبان , آنها را اداره میکنند .

تفاوت بدین گونه است آپارتمان : دارای یک درب ورودی مشاع و یک درب ورودی اختصاصی است و بصورت عمودی واحدهای مسکونی در آن قرار دارند و دارای راه پله های مشاع است و صرفا از مجموع چند واحد ساختمانی شکل میگیرد . مجتمع : از مجموع چند واحد ساختمانی اعم از آپارتمان یا تک واحدی با دو الی سه درب ورودی مشاعی و یک درب اختصاصی که در همجواری هم تشکیل شده است.

بسمه تعالی: سوال بسیار جالب و بسیار خوبی است زیرا گرچه در عرف و جامعه کنونی تفاوتی در این دو کلمه دیده نمیشود ولی خدمت شما عرض کنم :
آپارتمان : دارای یک درب ورودی مشاع و یک درب ورودی اختصاصی است و بصورت عمودی واحدهای مسکونی در آن قرار دارند و دارای راه پله های مشاع است و صرفا از مجموع چند واحد ساختمانی شکل میگیرد ..که میتواند تمام واحده ها بهم راه داشته باشند مانند ساختمانهای دوبلکس . در واقع در یک ساختمان که اتاقهای فراوان داشته آپارتمان میگویند و این اتاقها باید بصورت عمودی باشند مانند همان ساختمان های دوبلکس . دارای وسعت کمتری نسبت به مجتمع است
مجتمع : از مجموع چند واحد ساختمانی اعم از آپارتمان یا تک واحدی ( ویلایی )با دو الی سه درب ورودی مشاعی و یک درب اختصاصی که در همجواری هم تشکیل میشود . در مجتمع میتوان از واحدهای تجاری .ورزشی . تفریحی و درمانی استفاده نمود . یا میتوان از چند آپارتمان با کاربری مسکونی یا تجاری اداری و یا مسکونی تجاری اداری تشکیل میشود و دارای وسعت بیشتری است و از اجتماع افراد مختلف با کاربری ساختمان های مختلف میتوان بهره برد و اگر در ساختمانها که شکل آپارتمان دارند نام مجتمع میگذارند اشتباه است (مثال در شهرستانها چند میوه فروش به اجتماع که در میآیند یا نام بازار بخود میگیرند و یا با وسعت بلیشتر اگر باشند واژه میدان میوه و تره بار میگیرند . حال اگر یک مغازه تک واحدی نام بازار میوه و یا میدان میوه و تره بار به خود بگذارد چقدر میتوان پذیرفت ؟؟؟) و مورد بعدی تفاوت در مالکیت هاست که از حوصله شما خارج است و بنده حقیر از بیان آن خودداری میکنم /.. امیدوارم توضیح مختصرکفایت امر کند

آپارتمان بیش از سه واحد نیست مازاد بر سه واحد مجتمع اطلاق میشود . طبق قانون، آپارتمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی که بیش از سه نفر مالک داشته باشند برای اداره امور مربوط به ساختمان خود نیاز به مدیر ساختمان دارند.
مجتمع‌های آپارتمانی توسط یک یا چند مدیر که برای مدت محدودی تعیین‌شده و قابل عزل می‌باشند، اداره می‌شوند.
مدیریت مجتمع‌های مسکونی را مالکینی که در آن محل سکونت دارند انتخاب می‌کنند.با ثبت درخواست ارزیابی ( مشاوره تلفنی ،حضوری) امکان ارائه پاسخ جامع تر را فراهم نمایید تا به نتیجه مطلوب برسید .موفق باشید