آیا صورت جلسه یکطرفه پلیس ۱۱۰ مدرک حساب می شود؟

پرسیده شده
۲۹ پاسخ ۱,۴۹۶ #94886903

سلام
زوجه اقدام به ترک منزل کرده و گواهی پزشکی قانونی گرفته و یه صورت جلسه پلیس ۱۱۰ داخلش هست که فحاشی کردم و ... .

من کتکش نزدم نامه پزشکی قانونی فقط یه کبودی رو تشخیص داده و یک خراشیدگی که دیه مقدر دارد،بدیهی کسی اینجوری کتک نمی خوره

روزی که رفت پلیسی به منزل ما نیومد
صورتجلسه نوشته مامور به محله اومده و صورتجلسه کرده
در صورتی همه همسایه ها شاهد هستند که ماموری نیومده و زوجه با مامور تبانی کرده.

مامور حق این داره که به کذب صورتجلسه ای این چنینی بنویسه؟
برای اثبات کذب بودن صورتجلسه چکار کنم؟

مشاوره حقوقی پزشکی قانونی
۲۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام گزارش ضابطین قابلیت استنادو استدلال دارد.

با احترام گزارش ضابطین اصولا قابل استناد است

درود
اگر شاهد دارید که مامور نیامده می توانند شهادت دهند.

باسلام
صورتجلسه مامور کلانتری (ضابط دادگستری )اگر موثق باشد قانونی ورسمی می باشد

تشخیص اعتبار صورتجلسه مامور با قاضی است

سلام.برخلاف نظر اکثر دوستان،ماموری که با تماس از طریق ۱۱۰به محل اعزام میشود صرفا اظهارات فردی که تماس گرفته را با حضور در محل تنظیم میکند ودر گزارش قید میکند وفرد هم میتواند هرچیزی را که تمایل دارد خواه مطابق واقع باشد یا نه، اعلام کند.لذا این قبیل گزارشات از شمول گزارش ضابطان دادگستری موضوع ماده ۳۶قانون آیین دادرسی خارج است.چه،اولا وفق مواد۲۸تا۳۰همان قانون،هر ماموری ضابط دادگستری محسوب نمیشود.درثانی گزارش فردی که ضابط دادگستری محسوب می شود در صورتی معتبر است که برخلاف اوضاع و احوال وقراین مسلم قضیه نباشد وبر اساس ضوابط و مقررات قانونی تهیه وتنظیم شود.

بنابراین همانطوریکه گفته شد گزارشی که مامور ۱۱۰تنظیم میکند،صرفا اظهارات فردی است که تماس گرفته ودر محل حادثه حضور دارد،لذا ازشمول گزارش ضابط دادگستری خارج است. لکن اگر مامور در زمان تنظیم گزارش غیر از اظهارات فرد،مواردی را از زبان خود قید کند مثلا مینویسد آثار ضرب وجرح وپارگی لباس فرد مذکور مشهود بود،این موارد میتواند مورد توجه مقام قضایی قرارگیرد. یا مثلا مینویسد درزمان حضور اینجانب درمحل طرفین نسبت به همدیگر فحاشی میکردند وباهم گلاویز شده بودن...،که این موارد بافرض ضابط بودن مامور تنظیم کننده گزارش، آثار خود را خواهد داشت. حتی اگر مامور بعنوان ضابط دادگستری تلقی نگردد نیز بعنوان قراین واماره، گزارش وی میتواند مورد توجه مقام قضایی قرارگیرد. وحتی جهت احراز صحت وسقم واقناع وجدانی مقام قضایی میتواند مامور تنظیم کننده گزارش را بعنوان مطلع احضار وشخصا اظهارات وی را پیرامون موضوع اخذو صورتجلسه نماید.....
در صورتیکه مدعی هستید که مامور بدون حضور درمحل، گزارش تنظیم کرده یا گزارش کذب وخلاف واقع تنظیم کرده، بهتر است از طریق بازرسی ناجا در شهر و یا مرکز استان خود موضوع را پیگیری ومطرح کنید. در صورت وجود دلایل کافی حاکی از تنظیم گزارش خلاف واقع یاجلوه دادن امر باطل بعنوان امر صحیح یا برعکس، میتوانید از منظر کیفری علیه مامور اعلام جرم کنید....

بله صورتجلسه مامور هم مدرک محسوب میشود