آیا این مهریه مجدد به لحاظ حقوقی همان شرایط قبل رو دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۷ #94832150

سلام.
لطفا بفرمایید اگه زوجه مهریه خود را ابرا نماید و در سند ازدواج درج شود آیا امکان اینکه دوباره توسط زوج مهر شود وجود دارد و اگه امکان دارد آیا این مهریه مجدد به لحاظ حقوقی همان شرایط قبل رو دارد و عندالمطالبه خواهد بود یا میشود شرایط رو تعدیل کرد یا مشروط کرد زوج نگرانی بابت سواستفاده از مهریه نداشته باشد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگرابراشده دیگر طلبی وجودندارد

بسنمه تعالی : فرض مذکور : زوجین میتوانند بجهت ادامه زوجیت با تعیین صداق جدید پس از ابرا زوجه از ذمه زوج مجددا و توافقا تعیین صداق نموده و هر شرایطی که خارج از شرع و قانون نباشد بر آن قرار دهند زیرا مهریه از ارکان عقد نیست و از لوازم آن است و در تعیین آن طرفین باید تراضی نمایند بنابرین پاسخ مثبت است .
و اما اینکه از لفظ سواستفاذه برای مهر یه استفاده نمودید نیز متذکرا خدمت شما عرض کنم به محض قبول زوج از مهریه انتخابی زوجه ، زوجه مالک مهریه شده و میتواند مزالبه نماید چه عندالاستطاعه باشد و چه عندالمطالبه و جایگاهی برای سواستفاده نیست چرا که اگر کسی طلب مال خود نماید که در زمره شیاد یا کلاهبردار یا هر عنوانی که شسواستفاده در آن مقوله میگنجد نخواهد بود گر چه شاید در قالب مدیون بفرض ثقرار گیرد مثالا اگر شخصی به کسی بدهی داشته باشد و عمدا از پرداخت آن خودداری نماید میتوان عناوین مجرمانه بر آن تصور نموذ اما بر عکس آن خیر . بنابرین در تعیین مهریه باید نوعی را فرض نموذ که در توان زوج و بقصد پرداخت حالا آن باشد و اگر زوج مقدار مهریه ایی را تقبل نمود که در علم و یقین خود بداند که در توانش نیست و شرایط نیز برای پرداخت برایش فراهم نخواهد شد این قسم قبول در زمره سوتاستفاده زوج را میتوان تصور نمود که در نهایت با علم به عدم توانایی در پرداخت چیزی را قبول نموده .. لذا در این فقره زوجه باید نگرانی حاصل نماید که زوج با قبول مهزریه صداقت دارد یا خیر . و چنانچه زوجه بداند که زوج چیزی زا قبول نموده که امکان ایفا بر آن ندارد باید از این مقوله به زوج کمک کرد و چیزی را مهر قرار دادکه زوج به دروغ گویی و عسر و حرج آتی گرفتار نشود تا چنین انتخابی را زمینه ساز عشق واقعی و زندگی سعادتمندی را فراهم نمود .. و بسیار غلط است اگر اشخاص نسوان یا والدین آنها مهریه را پشتوانه زوجه تصور کنند که مهریه در بدو خواستگاری باید نشانه مقدار علاقه زوج به زوجه و حدنگار زوجه باشد نه پشتوانه ... پشتوانه چیزی مانند فرزند ، اخلاق و منش زندگیست و یا غیرت مرد در تامین معاش خانواده و اصالت طرفین .. اینها موارد پشتوانه زندگیست و مهریه از نامش پیداست و باید سبب ایجاد مهر و عاطفه گردد . امیدوارم زیاده گویی بنده حقیر را ببخشید و عفو بفرمایید

اگر در سند ازدواج مشخصا کلمه ی ابرا درج شده باشد دیگر قابل مطالبه نیست ضمن این که اگر مهریه و تعهد جدیدی نیز توسط زوج ایجاد شود تابع شرایط جدیدی است که زمان انعقاد تعهد درج میشود و ارتباطی به تعهد سابق که توسط زوجه ابرا شده ندارد.

مهریه جدید توافق جدیدی است که دارای شرایط خود میباشد