این چکی که از من گرفته قانونیه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۸۱ #94734963

کار فرمای قبلیم باهام توافق کرده بود که کل حق بیمه رو یعنی سهم کار فرما و کارمند من بدم یعنی ماهیانه از حساب من کسر کنه چون کار ما گمرکی بود و سندی بود و دستمزد من سندی بود ماهیانه از من نگرفت گذاشت بعد اتمام کار که مبلغ سنگین هست و من نمیتونم بدم و باهاش به اختلاف خوردم اون از من چک گرفت بابت حق بیمه و من نوشتم که بابت بیمه تامین اجتماعی بود والان حاضر نیست وقت بده و برگشت زده و من نمی بتونم وام بگیرم و پولشو بهش بدم الان من یک سوال دارم این چکی که از من گرفته قانونیه اگر قانونی نیست من چطور مسدودش کننم و رفع سو اثر تا بتونم وام بگیرم ایشون حتی حاضر به د شکایت نیست تا من در دادگاه بگم بابت بیمه بوده من از طریق دادگاه اقدام کنم یا اداره کار

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
عطف به ماده ۱۴۸ قانون کار: کارفرما مکلف است نسبت به بیمه کارگران خود اقدام نماید.
ابتدا می بایست در اداره کار مربوط به منطقه شهرداری که محل کار مورد شکایتتان در آن مستقر است، دادخواست ثبت نمایید. سپس جنابعالی به عنوان مدعی باید سند و مدرکی ارائه دهید که از این تاریخ تا فلان تاریخ در کارگاه مدنظرتان مشغول به کار بوده اید و رابطه کارگری کارفرمایی شما توسط هیات محترم تشخیص یا حل اختلاف احراز شود.

دوست عزیز
اولا کارفرما حق نداره بابت بیمه با کارگر خود توافق کنه که کل حق بیمه از حقوق خودت کسر می کنم و این از نظر ماده ۱۴۸ قانون کار مردود و کارفرما ملزم به پرداخت حق بیمه بوده و هست و شما در اداره کار با ارائه مستندات قانونی شامل فیش حقوقی و پرینت های حساب امکان محکوم نمودن او را دارید. از طرفی اگر چک به صورت امانت بوده شما می توانید نسبت به خیانت در امانت او اقدام شکایت در دادسرا نمایید. یعنی هم در اداره کار و هم در دادسرا و فقط از قبل متن دفاعیه و ... را با کارشناس خبره موارد تنظیم کنید. قبل از شکایت در هر دو مورد اظهارنامه ای مبنی بر استرداد چک برای او بفرستید و موارد را در آن توضیح دهید و بعد اقدام کنید.

سلام و درود
باید از طریق ارسال اظهارنامه و سپس دادخواست استرداد لاشه چک اقدام کنید، از طریق دادگاه، در صورت برگشت چک توسط شخص ثالث هم باید وجه چک را به شخص ثالث پرداخت کنید، بهترین راه به نظر میرسد توافق با کارفرما باشد.