در صورت شکایت فردی به نمایندگی از سوی یک اتحادیه دادگاه میتواند به شکایت شخص حقیقی رسیدگی نماید؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۹ #94680275

سلام.
رییس یک اتحادیه صنفی به نمایندگی از سوی اتحادیه (نه خودش) شکایتی مبنی بر توهین و نشر اکاذیب از فرد "الف" را ثبت کرده است. دادسرا موضوع را رسیدگی و قرار جلب به دادرسی به اتهام توهین (برای شخصیت حقیقی و نه شخصیت حقوقی اتحادیه) صادر کرده است و دادگاه کیفری شهرستان هم برای قرار منع تعقیب نشر اکاذیب (برای شخصیت حقیقی و نه شخصیت حقوقی اتحادیه) جلسه رسیدگی برگزار و قرار فوق را نقض کرده است. لازم به ذکر است اعضای هییت مدیره اتحادیه فوق حضورا عدم شکایت خود را در دادسرا ثبت نموده اند!
چون رییس اتحادیه مذکور طبق اساسنامه اتحادیه و همچنین قانون نظام صنفی مجوزی جهت ثبت شکوائیه کیفری نداشته این ایراد شکلی به دادسرا و دادگاه اعلام گردیده است. ضمن آنکه شاکی پرئنده اتحادیه صنفی فوق است و نه شخص حقیقی اما دادسرا و دادگاه عملا به شکایت شخص حقیقی رسیدگی کرده اند! و این اشکال به دادگاه اعلام شده است!
چه راهکاری برای عدم توجه دادسرا و دادگاه به تغییر شاکی از شخصیت حقوقی به شخصیت حقیقی و همچنین اضافه نمودن متشکی عنها در پرونده وجود دارد؟
مورد دیگر اینکه دادسرا فرد "ب" را که بعنوان شاهد در پرونده معرفی شده از سوی شاکی در مرحله دوم بعنوان متهم احضار کرده و قرار جلب به دادرسی برایش صادر کرده! آیا دادسرا یا دادگاه چنین مجوزی جهت تغییر اصحاب شکایت فوق دارند و میتوانند شخصیت حقوقی را به شخصیت حقیقی تغییر دهند و یا فرد سومی را بعنوان مشتکی عنه به پرونده اضافه کنند و برای شاهد قرار جلب دادرسی در همین پرونده صادر کنند؟!

مشاوره حقوقی قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
نماینده حقوقی اتحادیه با ارائه نمایندگی حقوقی میتواند شکایت کندو هیچ منع قانونی دراین خصوص وجود ددارد.

درود بر شما ،مستحضر باشید که به عنوان شخص حقوقی مساله قابل طرح شکایت است

با درود بعنوان شخصیت حقوقی امکان شکایت وجود داشته است
چنان‌چه فرصت اعتراض باقی است بدان معترض شوید مستند و مستدل

باسلام.بعنوان شخص ثالث میتونه درپرونده ورودکنه از طرفی رئیس اتحادیه یا فردی که دارای حق امضاست میتونه اعلام شکایت کنه

باسلام
رییس اتحادیه میتواند شکایت نماید