چرا مالکیت سابق بر تصرف متصرف کنونی برتری پیدا میکند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۱۳۴ #94013431

چرا در ماده ۳۷ قانون مدنی مالکیت سابق بر تصرف متصرف کنونی برتری پیدا میکند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در تعارض بین مالکیت سابق و تصرف فعلی در صورتی که مالکیت با اقرار متصرف فعلی ثابت شده باشد مالکیت سابق ارجحیت داشته و متصرف نمی تواند به تصرف خود استناد کند زیرا متصرف فعلی با اقرار به مالکیت سابق مدعی به طور ضمنی به تصرفات سابق وی نیز اقرار می کند

سلام، باید در نظر داشت همیشه اینطور نیست که مالکیت بر تصرف برتری داشته باشد وبا توجه به نوع دعوی متفاوت است. مثلا در دعوی تصرف عدوانی کیفری شاکی باید مالکیت خودش را ثابت بکند،در دعوی خلع ید نیز به همین شکل اما در دعوی تصرف عدوانی حقوقی ملاک مالکیت نیست بلکه سبق تصرفات خواهان ولحوق تصرفات خوانده برای دادگاه ملاک است.

با سلام
"تصرف" تنها یک اماره برای اثبات مالکیت است. یعنی در صورتی که "دلیلی" بر وجود مالکیت نباشد، تصرف می تواند مالکیت را ثابت نماید. اماره تنها ایجاد ظن و گمان می نماید درحالی که دلیل برای ما ایجاد یقین می نماید. بنابراین زمانی که مالکیت سابق اثبات شده است (مثلا سند رسمی یا عادی بهعنوان دلیل وجود دارد) تصرف بعدی که اماره محسوب می شود نمیتواند یقین و دلیل قبلی را زایل کند.

سلام تصرف زمانی دلیل مالکیت است ک مدک و مستند رطمی و قانونی در خصوص مالکیت وجود نداشته باشد با وجود مالکیت به تصرف نمیتوان استناد نمود

با سلام
تصرف زمانی دلیل مالکیت است که سابقه ملکیت آن معین نباشد. در موردی که مالکیت سابق کسی مسلم باشد، متصرف کنونی نمی تواند در برابر او نیز به تصرف خود استناد کند.در چنین حالتی، متصرف باید ثابت کند که ملک به وسیله یکی از اسباب قانونی به او منتقل شده است .

با سلام، در تعارض مالکیت با تصرف کنونی، مالکیت ارجح است.

با درود چون مالکیت درجه اعلاتری از تصرف کنونی است