آیا بانک میتواند خودسرانه وام مشارکت در ساخت را تمدید کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۶۲ #93990411

با سلام سازنده سال ۹۴ از بانک مسکن تقاضای ۳۰۰ میلیون وام کرده و بعد از اخذ ۱۵۰ میلیون وام نیمه کاره ساختمان را رها نموده است ما مالکین با هم ساختمان را تکمیل کرده ایم بعد از اتمام ساخت بانک اخطار مزاییده ملک را داده و حدود ۴۳۰ میلیون میگه باید پرداخت کنیم
آیا بانک میتوانست خودسرانه وام رو ۲ سال تمدید کنه؟ چرا ستل اول نسبت به مزاییده ملک اقدام نکرد. آیا روال بانک صحیح است؟

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام دوست عزیز
امهال تسهیلات بانکی یکی از مباحثی است که با تصویب بانک مرکزی بوده هر ساله بخش نامه های زیادی در این مورد به صورت کلی و جزئی به تصویب می رسد و بنابراین کاملا قانون و با منشاء درست می باشد.

لکن در خصوص بدهکاران و اینکه آیا با امهال بدهی حقوق ایشان صایع می شود؟
اصلا امهال چیست و تفاوت آن با استمهال چیست.
بانکها هر ساله برای اینکه بتوانند تسهیلات جدید به مشتریهای خود پرداخت کنند می بایستی سقف مطالباتشان از حد مشخصی بالاتر نرود.
و یکی از دلایلی که بانکها مطالباتشان را پیگیری میکنند همین است که می خواهند سقف مطالبات را پایین بکشند تا بتوانند باز هم وام پرداخت کنند و چرخه اقتصادی و سودگیری خود را حفظ کنند.
برخی مشتریان با پیگیری بانک و با توجه به اینکه نتوانسته اند سر موعد پرداحتی داشته باشند طلب کمک از خود بانک میکنند.بانک به درخواست انها به ایشان وام جدید می دهد،با وام جدید وام قبلی تسویه شده و به اصطلاح از سرفصل خارج می شود و مشتری میبایست اقساط جدید پرداخت کنند. که به این استمهال می گویند.
بعصی مشتریها هم هیچ سری به بانک نمی زنند. ممکن است خود بانک هم تماس یا اخطاری را فراموش کرده باشد که البته از وظایفش هم نبوده.که البته خیلی بعید است.
در اینجا دیگر بانک برای خروج تسهیلات معوق و پرداخت نشده ی مشتری ای که پیدایش هم نیست م یز تواند وام او را امهال کند.یعنی وام قبلی را تسویه میکند و وام جدید به نام وی ثبت می کند.
این هیچ صرری به مشتری نمی رساند و گویی هیچ اتفاقی نیفتاده و تنها مشکل بانک حل می شود که بدهی از سرفصل خارج می شود و مطالبه ی آن شعبه از امار کس می گردد.
لکن مشتری که می دانسته بدهکار است، پس نمیتواند بگوید چرا بعد از دو سال یا حتی ده سال بانک بدهی خود را مطالبه کرده است. قرارداد بین بانک و مشتری کاملا مشخص است. مبلع وام سود جریمه دیر کرد.مگر می شود مشتری نداند اگر اقساط را در موعد پرداخت نکند چه اتفاقی می افتد؟
بنابراین اعتراض به امهال به جایی نخواهد رسید.
موفق باشید.

با سلام و احترام
آنچه که من باب مهم است این است که در قرارداد وام در باره این موضوع به چه روالی توافق شده است.

سلام
امکان تمدید یا عدم تمدید قرارداد مشارکت بانک بستگی به شرایط مقرر در قرارداد مربوط به وام دارد و تابع آن است که چون قرارداد در دسترس نیست نمی‌توان در این باره اظهار نظر نمود ولی علی القاعده بانک ها بدون توافق و یا بدون داشتن اختیار در این باره خودسرانه نسبت به تمدید نمی توانند اقدام کنند، خصوصا اینکه بانک مسکن دولتی است.

قرارداد تسهیلات بانک می بایست مورد بررسی و مطالعه قرار بگیرد و همچنین نحوه اخذ سود و جرائم بانک بانک می بایست بررسی شود تا بتوان به درستی اظهارنظر کرد.