آیا اموال توقیف شده جزء مستثنیات دین محسوب می شود یا خیر؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۴۰۴ #93931023

با سلام از طریق اجرای ثبت مهریه خود را مطالبه کردم خانه و ماشین همسرم را توقیف کردم میخواستم بدونم جزء مستثنیات میشوند یا خیر که اگر میشوند دیگر جهت مزایده گذاشتن اقدام نکنم مشخصات به شرح زیر است:
۱- یک خانه به متراژ ۹۲ متر که طبقه بالای آن ساخته شده و ۲ طبقه هست البته طبقه دوم بدون مجوز ساخته شده است ( خانه دارای سند است ولی در استعلام اجرای ثبت نشان داده نشد و من پیگیری کردم گفتند از سندهای بنیاد مسکن هست که در سیستم اداره ثبت نیست)
میخواستم بدونم طبقه دوم که بدون مجوز ساخته شده جهت مزایده گذاشتن چه حکمی دارد؟
۲-یک ماشین پراید که به محض اطلاع از مطالبه مهریه در تاکسی های اینترنتی ثبت نام کردند که بتوانند جزء مستثنیات معرفی کنند

مشاوره حقوقی مهریه
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وقت بخیر
در صورتیکه ثابت شود ماشین زوج تنها وسیله امرار و معاش ایشان میباشد ممکن است از مستثنیات دین محسوب شود.در مورد خانه اگر در شان و منزلت ایشان باشد جزء مستثنیات دین است.

سلام و درود، اتومبیل توقیف می گردد اما منزل در صورت متعارف بودن مستثنی خواهد بود و البته کارشناس نظر خواهد داد؛ آرزوی موفقیت.

در صورتی که مسکن در حد متعارف باشد جز مستثنایت دین است لاکن خودرو از مسنتثنیات دین خارج است

اگر ماشین تنها وسیله امرارمعاش نباشدقابل توقیف است

ماشین مذکور اگر تنها ممر درامد شوهرتان نباشد، جزء مستثنیات دین به حساب نمی اید .
قانون در خصوص توقیف مسکن زوج صراحت دارد منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد. تشخیص این موضوع با رییس اداره ثبت است

سلام از بابت اینکه جزء مستثنیات دین هست یا خیر ، بستگی به دفاع همسرتون داره ولی درصورتی که مال دیگه ای نداشته باشه قاضی اجرای احکام احراز میکنه که در استثنائات دین هست یا خیر
درخصوص خودرو تاریخ اقدام شما و تاریخ اقدام همسر بررسی میشه و طبق قانون رفتار خواهد شد
حتی امکان شکایت فرار از دین نیز خواهد بود

با درود
شما می‌توانید اموال را توقیف نمایید
ایشان باید اثبات نمایند مستثنیات می‌باشد.
منزل اگر قیمتش گزاف و متناسب با وضعیت معسر در حالت اعسار او نباشد، فروخته می‌شود و مبلغی در جهت اجاره منزل معمولی در حق ایشان تادیه مبگردد(البته رویه دادگاه ها متفاوت است بعضا منزل چند میلیاردری را بعنوان مستثنیات قلمداد می‌کنند که این رویه خلاف قوانین میباشد).