بعد از فوت همسرم، تکلیف حضانت و قیمومیت فرزندم چه میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۲۵ #93768481

با سلام
من دارای یک فرزند پسر هستم ۱۸ ساله که البته معلول جسمی و ذهنی هست میخواستم بدونم آیا بعد از فوت همسرم قیومیت پسرم با منه یا نه؟
چون به هیچ عنوان نمیخوام پسرم رو از من بگیرن.
با تشکر.

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
حضانت فرزند با والدین است و در صورت فوت هریک مسئولیت با دگیری است در خصوص قیمومت نیز باید از طریق دادسرای سرپرستی ضمن تقاضای تعیین قیم خود را بعنوان متقاضای قیمومت معرفی نمایید

قیمومیت، مربوط به تصمیم‌گیری راجع به امور مالی بچه‌هاست.در صورت فوت پدر ، بر عهده پدربزرگ یا قیم خواهد بود .

با سلام
حضانت و قیمومت دو مسئله جداست و ممکن است کسی مسئولیت حضانت را داشته باشد ولی قیم نباشد.
در خصوص قیم بودن شما، در صورتی که پدربزرگ پدری ایشان در قید حیات باشند ایشان ولی قهری به شمار می آیند و نیازی به تعیین قیم نیست ولی حضانت را در صورت بودن شرایط می توانید داشته باشید.

با سلام و احترام اگر پدر بزرگ فرزند شما در قید حیات باشند فرزند شما تحت ولایت و سرپرستی ایشان می باشد اگر ایشان در قید حیات نبودندشما میتوانید مادامی که ازدواج مجدد نکرده اید قیم فرزندتان باشید