منظور از فوری بودن خیار تدلیس چه مدت است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶,۴۹۴ #93712234

منظور از فوری بودن خیار تدلیس چه مدت است؟اگر در معامله ای فهمیدیم که فریب خوردیم و ۲ ماه هم مذاکره کردیم و به نتیجه نرسیدیم میتونیم ادعای فریب کنیم؟دادخواست تحت چه عنوانی باشد؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

فوری بودن به شرایط عرفی حاکم شده بستگی دارد نمی توان زمان مشخصی بیان نمود

درود
تشخیص فوربت زمان عرفی است

فوری یعنی به محض اطلاع باید اقدام کنید وفوری بودن هرچیزی بر حسب خودش می باشد
شما هنوز هم می توانید اقدام کنید

سلام
مدت فوری بودن جهت فسخ بستگی به عرف دارد در مورد شما اعلام فسخ پس از دو ماه هم می تواند فوری قلمداد شود

سلام
فوری بودن یعنی به محض اطلاع از وقوع تدلیس اعمال حق فسخ نمایید... با توجه به اینکه از تاریخ احراز تدلیس درگیر مذاکره بوده اید به نظر هم اکنون نیز میتوانید اعلام فسخ کنید...

گر طرف می دانست که بطور مثال مورد معامله دارای این حسن نبوده و یا دارای این عیب است اقدام به انجام معامله نمی نمود و از جمله شرایط تحقق تدلیس آنکه عملیات فریب دهنده باید پیش از انجام معامله باشد تا رغبت به انجام معامله را ایجاد کند برابر ماده ۴۳۹ قانون مدنی:«اگر بایع تدلیس نموده باشد مشتری حق فسخ بیع را خواهد داشت و همچنین است بایع نسبت به ثمن شخصی در صورت تدلیس مشتری.»

با سلام مطابق ماده ۴۳۸ قانون مدنی :«تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود.» تدلیس در لغت یعنی فریب و نیرنگ، جناب آقای مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان در تعریف آن اعلام داشته اند تدلیس نیرنگی است نامتعارف که از سوی یکی از دو طرف معامله، یا با آگاهی و دستیاری او،